Briose Madeira cu ciocolata

Postat de RuxyRux in Prajituri
16 Oct 2013 | 9165 vizualizari
Briose Madeira cu ciocolata

Inspiratie mi-a fost checul Madeira de pe blogul Nigellei, reteta apartinand soacrei ei :), am preparat checul saptamana trecuta si tare mi-a placut :), astazi l-am transformat in briose cu ciocolata...o nebunie delicioasa ...va invit la savurat :)

Ingrediente

  • 240 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 3 oua mari
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita cu varf de praf de copt
  • vanilie
  • un praf de sare
  • 150 gr ciocolata( eu am pus neagra 75%)
  • 150 ml lapte
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Untul moale se mixeaza impreuna cu zaharul pudra, vanilia si coaja de lamaie pana rezulta o crema.

Se adauga ouale pe rand si dupa fiecare ou se adauga o lingura de faina, mixam bine si procedam la fel cu restul de oua( ou, faina, ou, faina). Se adauga usor si restul de faina in care am pus praful de copt si sarea. Mixam bine, apoi punem zeama de lamaie si laptele. Mie mi s-a stricat mixerul exact in momentul prepararii si am trecut la cel vertical cu care m-am descurcat perfect.

Se pune compozitia cu o lingura in formele unse cu unt.

Se toarna ciocolata( care a fost topita in prealabil pe baie de abur) deasupra si se amesteca usor cu o scobitoare( sau betisor de frigaruie).

Se coc briosele pentru 30 de minute la 180 de grade. Se face testul cu scobitoarea.

Dupa ce se racesc se pot pudra cu zahar.

Senzationale sunt, va garantez :) au un gust grozav de lamaie si ciocolata.  :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose Madeira cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (51)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura Dinte de negru

Postat de farfuriavesela

Prajitura Dinte de negru

Prepararam blatul astfel: Frecam untul cu zaharul si galbenusurile, se adauga treptat laptele, 1/2 din cantitatea de faina, bicarbonatul, cacao si restul de faina. Se...

Citeste continuarea

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

Postat de Pungasa_Rogue

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi! Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga zaharul si zaharul vanilat si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.10.2013, 22:18
bune bune
la 16.10.2013, 22:21
ce frumoase sunt!
Multumim, Ruxy !
la 16.10.2013, 22:23
Par delicioase!
la 16.10.2013, 22:24
minunate
la 16.10.2013, 22:27
Iar ai venit cu chestii din astea ispititoare?

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking