Bruschete cu vinete si avocado

Postat de andaoana in Aperitive / Garnituri
6 Mai 2015 | 3365 vizualizari
Bruschete cu vinete si avocado

O reteta rapida si gustoasa . Am folosit avocado si fulgi de drojdie inactivi. Acesti fulgi de drojdie i-am descoperit de curan si am citit multe despre ei . Sunt numiti ,,parmezanul vegetarienilor,, , sunt o sursa importanta de protein si complexul de vitamin B .

Ingrediente

  • -1 vanata
  • -1 avocado
  • -1 jumate lamaie
  • -50 ml suc de rosii
  • -50 ml ulei masline
  • -sare
  • -piper
  • -2 fire de ceapa verde
  • -2 catei usturoi
  • Optional : rosii si fulgi de drojdie inactivi
  • Pt bruschete : felii de paine (bagheta , franzela etc)

Mod de preparare

Vanata o spalam si o taiem cubulete cam de 0.5x0.5 cm si presaram pee a putina sare ca sa lase apa (daca doriti o puteti curata de coaja , asa cum am facut eu sau puteti lasa si coaja ) .

Ceapa verde o spalam si o taiem rondele .

Avocado il curatam si il taiem si pe el cubulete , dupa care il stropim cu zeama de lamaie .

Usturoiul il pisam bine sau il taiem rondele subtiri , asta este optional.

Intr-o tigaie punem la incins uleiul de masline , cand este cald adaugam vanata si o lasam sa se caleasca . Va trage tot uleiul asa ca daca vreti sa fie mai gatita se poate adauga putina apa.  Adaugati sucul de rosii si usturoiul pisat . Asezonati cu sare si piper si lasati sa scada bine sosul .

Sucul de rosii se poate inlocui cu rosii taiate cubulete , dar asta ramane la alegerea voastra.

Punem ceapa verde si avocado , amestecam de cateva ori si oprim focul.

Painea o taiem pe diagonala si o prajim .

Asezam pe platou si punem pe paine o cantitate generoasa de vanata .

Deasupra asezam cate o felie de rosie si presaram fulgi de drojdie inactivi.

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bruschete cu vinete si avocado" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv tarta sarata Yupiiii

Postat de reisnaor_2006

Aperitiv tarta sarata Yupiiii

       Mai intai, preparam maiaua (apa calduta cu lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron, punem faina, in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam...

Citeste continuarea

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

Postat de rocsi_1612

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

Spalam ciupercile, indepartam cozile si le stergem cu un servetel. Ceapa verde o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt. Ricotta o rasturnam intr-un bol, o amestecam cu parmezanul ras,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2015, 11:49
vin la masa
la 06.05.2015, 11:53
buneee
la 06.05.2015, 11:53
hai Roxana
la 06.05.2015, 11:54
la 06.05.2015, 11:56
bune!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking