Bucatele de pui cu sos de muștar

Postat de panacris in Pui
5 Iun 2020 | 2925 vizualizari
Bucatele de pui cu sos de muștar

Un fel principal tare sățios, pe gustul Zmeișorilor! Spor și poftă bună! 😉

Ingrediente

  • Piept de pui cca. 1000 g,
  • Ceapă verde 3 bucăți,
  • Ardei verde 1 bucată,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ulei cca. 3 linguri,
  • Apă cca. 400 ml,
  • Vin alb demisec cca. 300 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță.
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Usturoi pudră 1 lingură,
  • Muștar pudră 2 linguri.

Mod de preparare

Ceapa verde și ardeii se curăță, spală și se toacă grosier.

Într-un vas încăpător, gen cratiță se adaugă uleiul, apoi vegetalele, 200 ml apă rece și se lasă la călit la foc mediu semiacoperit, cca. 10 minute, până ce vegetalele ajung translucide.

Între timp pieptul de pui se fasonează și taie bucățele, ce se adaugă apoi la amestecul de mai sus, lăsându-se la gătit cca. 10 minute la foc iute, neacoperit, amestecându-se la nevoie.

Apoi se asezonează de sare, piper, boia, usturoi, pudra de muștar și vin, se mai lasă la gătit cca. 15 minute semiacoperit, la foc mediu.

Spor și poftă bună! ;)

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bucatele de pui cu sos de muștar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita mamei

Postat de ianculubita

Tocanita mamei

Puiul curatat,portionat,spalat,uscat,se rumeneste putin in ulei apoi se scoate pe o farfurie;in uleiul ramas se pun ceapa tocata marunt,morcovul,si telina rase,1cana cu apa si se lasa la fiert...

Citeste continuarea

Pui cu sos de rosii, spanac si parmezan

Postat de Bucataras

Pui cu sos de rosii, spanac si parmezan

Pune la topit untul intr-o tigaie mare.   Condimenteaza cu sare, piper si oregano pulpele de pui, apoi pune-le in tigaie si gateste-le cam 5 minute pe fecare parte, la foc mediu....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2020, 20:12
Gustoase!
la 05.06.2020, 20:27
Mmm, cred ca a iesit super gustos! As cam dori o portie!
la 05.06.2020, 20:32
la 05.06.2020, 21:41
la 05.06.2020, 22:06

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking