Ingrediente
Blat
- 6 oua (350 g)
- 175 g zahar
- 175 g faina de orez
- coaja de lamaie
Crema
- 100 ml frisca lichida
- 400 ml lapte
- 300 ml zahar
- 3 oua
- 50 g faina de orez
- 100 ml suc de lamaie
- 50 g unt
- 20 g gelatina (2 plicuri)
- 200 ml frisca batuta
Mod de preparare
Blatul este un pandispan simplu, in care am inlocuit faina de grau cu faina de curand descoperita, faina de orez. In plus, singura aroma pusa a fost coaja rasa de lamaie.
Albusurile batute spuma tare le-am batut cu zaharul, pana s-au facut ca o bezea. Am adaugat rand pe rand galbenusurile, apoi coaja de lamaie. La sfarsit am adaugat faina si am amestecat usor cu o lingura.
Am copt 8 foi in tava de 20 cm, cam 10 minute fiecare.
Pentru crema am pus la incalzit 400 ml lapte cu 100 ml frisca, iar intre timp am batut bine cele 3 oua cu zahar si faina de orez, pe care le-am adaugat apoi peste lapte, si am lasat pe foc pana a iesit o crema ca o budinca, moment in care am adaugat sucul de lamaie. Dupa ce s-a racorit putin am adaugat untul si am omogenizat, apoi am adaugat gelatina hidratata si dizolvata in putin lapte. Cand a fost rece bine, am adaugat frisca batuta.
Pentru asamblare am alternat blat cu crema pana la sfarsit, desi planul initial era sa fac doua torturi de cate 4 blaturi pe care sa le suprapun cu carton la mijloc. M-a luat valul si mi-am dat seama ca am gresit cand tortul era aproape gata.
La decor am folosit pasta de zahar iar trandafirii i-am vopsit dupa ce i-am facut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Buchet de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (44)
|