Trandafiri cu branza dulce si cirese

Postat de papabundetot in Prajituri
9 Iun 2014 | 9628 vizualizari
Trandafiri cu branza dulce si cirese

Dupa un model postat pe facebook de o prietena,careia ii si multumesc pentru ca mi-a dat o idee buna,am incercat si eu un desert rapid cu foietaj,branza dulce si cirese,tare bun si aromat si care va poate ajuta sa faceti ceva rapid pentru atunci cand primiti musafiri neasteptati sau chiar pentru o masa de sarbatoare :)

Ingrediente

  • 1 pachet foietaj dreptunghiuri (de la Auchan)
  • 10 cirese
  • 250 gr branza dulce
  • 50 gr branza ricotta
  • coaja rasa de la o lamaie
  • nucosara rasa
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua si 1 albus
  • 1 galbenus pentru uns trandafirii

Mod de preparare

Am decongelat aluatul dar nu chiar de tot,doar cat sa fie usor de manevrat, dar sa nu fie foarte moale. Intr-un castron am pus branza, ouale, zaharul, nucosara, vanilia, coaja de lamaie si am amestecat bine pentru a omogeniza intreaga compozitie. Ciresele le-am taiat in 2, am scos samburii si apoi fiecare jumatate de cireasa am taiat-o in feliute pe care apoi le-am amestecat cu branza.

Am luat un dreptunghi/patrat de aluat, l-am crestat la colturi, in mijloc am pus o lingura de umplutura, am adunat apoi pe rand laturile, asa cum se vede si in poze si ultimele 2 laturi le-am dat cu galbenus pe interior pentru a sta lipite si pentru ca trandafirul sa nu se desfaca la copt.

Am uns cu galbenus la exterior trandafirii si i-am dat la cuptor pana cand s-au rumenit frumos. Simplu, bun si de efect.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri cu branza dulce si cirese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura tavalita de post

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura tavalita de post

Blatul: Intr-un bol puneti apa minerala, uleiul, otetul si vanilia. Amestecati putin. Cerneti faina, o adaugati peste lichide. Puneti praful de copt, un praf de sare, zaharul pudra, turmericul...

Citeste continuarea

Islere cu migdale

Postat de Bianca20

Islere cu migdale

 Faina se cerne impreuna cu sarea intr-un bol. Se adauga untul rece si taiat cubulete. Se amesteca pana ce se formeaza un aluat sfaramicios. Migdalele si zaharul se dau impreuna prin blender...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2014, 15:12
la 09.06.2014, 15:20
ce frumos arata
la 09.06.2014, 15:21
Mi-ar place acum
la 09.06.2014, 15:24
Buni tare
la 09.06.2014, 15:28
Ce misto e ideea! Bravo, o trec si eu la favorite!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking