Budinca de briose cu sos de ciocolata

Postat de Valclaudia in Dulciuri
19 Oct 2014 | 2977 vizualizari
Budinca de briose cu sos de ciocolata

Ingrediente

  • 500 gr. briose / cozonac
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar tos
  • 1 lingura pudra de roscove
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 ml lapte
  • 200 gr. smantana
  • 3 linguri de stafide
  • cateva visine din visinata (fara samburi)
  • 50 gr. ciocolata amaruie
  • 150 gr. ciocolata amaruie
  • 5-6-7-8-9 linguri de lapte (in functie de consistenta dorita pentru sos)

Mod de preparare

Taptetam o forma termorezistenta cu hartie de copt.

Preincalzim cuptorul la175 grade.

Taiem briosele sau cozonacul bucatele, lee asezam in forma.

Presaram stafidele, 50 gr. ciocolata amaruie taiata bucatele, cateva visine din visinata.

Mixam ouale cu zaharul, vanilia si pudra de roscove pana obtinem un amestec spumos.

Adaugam smantana, mixam usor. Adaugam laptele,amestecam.

Turnam acest amestec peste bucatile de briose din forma.

Dam forma la cuptor pentru 40 minute.

Pudram cu zahar farin si lasam la racorit.

Inainte de servire preparam sosul: rupem ciocolata bucatele, o topim in cateva linguri de lapte la foc mic.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de briose cu sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert la pahar cu sos de visine si crema de mascarpone

Postat de AdrianUdrea

Desert la pahar cu sos de visine si crema de mascarpone

Mai intai se fierbe o cafea la filtru din 250 ml apa, 2 lingurite de cafea si o lingurita de zahar. Se lasa sa se raceasca si se adauga amaretto. Se prepara sosul de visine. Se scot samburii la...

Citeste continuarea

Mucenici moldovenesti

Postat de Creatsa

Mucenici moldovenesti

Facem o maia din drojdie,apa minerala calduta,25 g zahar si 50 g faina si o lasam la dospit 15 minute. Separat amestecam faina cu sarea ,o cernem si facem o adancitura in mijloc. Mixam cele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.10.2014, 08:04
Delicioasa!
la 19.10.2014, 08:37
la 19.10.2014, 09:11
Imi place
la 19.10.2014, 09:25
Nimic nu se aruncaO budinca delicioasa!
la 19.10.2014, 09:55
deliciuu.....te lingi pe degete

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking