Budinca de cartofi cu branzeturi si ou la cuptor

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
3 Sep 2015 | 5328 vizualizari
Budinca de cartofi cu branzeturi si ou la cuptor

ar mai fi o portie de mancare pentru mofturosii care nu papa carne... Cine doreste?

Ingrediente

  • 1,5 kg cartofi
  • ulei pentru prajit cartofii
  • 200 g branza telemea de vaca
  • 200 g branza de burduf
  • cca 50 g margarina Rama (pentru uns forma)
  • 2 linguri de pesmet (pentru tapetat forma)
  • 4 oua
  • sare si piper dupa gust
  • parmezan ras (Delaco)

Mod de preparare

Jumatate din cartofi ii spalam cu un burete curat sub jet de apa rece si ii punem la fiert in coaja.

Cealata jumatate din cantitatea de cartofi se curata de coaja, se taie betigase (pai) si se prajesc la foc iute in baie de ulei. Cartofii prajiti se scot pe servetele absorbante de bucatarie pentru a scapa de excesul de ulei.

Dupa ce fierb cartofii, se curata de coaja si se taie rondele. Se lasa la racit.

Preincalzim cuptorul la 200 grade.

Ungem o forma de yena cu margarina Rama, o tapetam cu pesmet si asezam un strat de cartofi fierti.

Presaram un strat de telemea rasa, asezam apoi cartofii prajiti peste branza telemea, continuam cu un strat de rondele de branza de burduf, acoperim cu ultimul strat de cartofi fierti.

Mixam cele 4 oua cu sare si piper dupa gust, turnam amestecul peste cartofii din forma, mai presaram putina telemea rasa si dam apoi budinca la cuptor pentru 35-40 minute la 175 grade.

Scoatem budinca din cuptor, portionam si servim cu parmezan ras de la Delaco.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu branzeturi si ou la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulada cu sunca si branza de capra

Postat de mirela0911

Rulada cu sunca si branza de capra

Intr-un vas larg se cerne faina. Se pune sarea si se amesteca. Se face o gaura in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se adauga peste drojdie 1 lgt zahar si cca 100 ml lapte caldut. Se amesteca...

Citeste continuarea

Vinete cu mozzarela la cuptor

Postat de Ksenya

Vinete cu mozzarela la cuptor

Se taie vanata rondele cam de un centimetru,se presara cu sare si se lasa pentru 30 minute,dupa care se trece sub jet de apa si se lasa la scurs .Dam drumul la cuptor la 180 grade.Pregatim o tava...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.09.2015, 22:44
Din cand e buna si cate o portie fara cane!
la 03.09.2015, 22:48
o budinca delicioasa la cuptor.... Crock Pot in sus Crock Pot in jos
la 03.09.2015, 22:50
Catalina, unde nu-i nici cuc, nici cioara.....e bun si cuptorul.... ))))
la 03.09.2015, 22:52
asa zic si eu
la 03.09.2015, 23:09
Eu vreau portia ramasa

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking