Ingrediente
- 5 cartofi fierti, decojiti;
- 300 gr branza rasa;
- 200 gr smantana;
- 100 gr cascaval ras;
- sare dupa gust;
- cateva masline verzi;
- cateva felii de sunca (kaizer, bacon sau orice alt tip)
- 1 ou pentru a lega compozitia;
- 4 oua (sau mai multe, in functie de cate portii doriti).
Mod de preparare
Se decojesc cartofii, se taie rondele si se fierb in apa cu putina sare pentru aprox. 25-30 de minute.
Dupa ce cartofii sunt aproape fierti, se incalzeste cuptorul.
Se amesteca branza rasa cu un ou crud batut bine si smantana. Daca branza este nesarata, atunci putem pune pana la 1/2 de lingurita cu sare.
Punem amestecul peste cartofii asezati frumos intr-o tava unsa cu ulei. Se fac usor niste adancituri pentru a pune cele 4 oua, cate 1 per portie.
Adaugam si maslinele taiate felii si sunca taiata marunt.
In final, se rade cascaval deasupra.
Dam la cuptor cam 30 de minute.
Se serveste calda.
Timp total: aprox 1h 15min
Portii: 4
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/03/budinca-de-cartofi-cu-oua-sunca-si.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu oua, sunca si masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|