Budinca de cartofi cu oua, sunca si masline

Postat de ancutsa in Porc
26 Sep 2016 | 3541 vizualizari
Budinca de cartofi cu oua, sunca si masline

Este modul meu preferat de a gati cartofii: alaturi de smantana, masline, oua, branza, sunca si mult cascaval, rumenite la cuptor.

Ingrediente

  • 5 cartofi fierti, decojiti;
  • 300 gr branza rasa;
  • 200 gr smantana;
  • 100 gr cascaval ras;
  • sare dupa gust;
  • cateva masline verzi;
  • cateva felii de sunca (kaizer, bacon sau orice alt tip)
  • 1 ou pentru a lega compozitia;
  • 4 oua (sau mai multe, in functie de cate portii doriti).

Mod de preparare

Se decojesc cartofii, se taie rondele si se fierb in apa cu putina sare pentru aprox. 25-30 de minute.

Dupa ce cartofii sunt aproape fierti, se incalzeste cuptorul.

Se amesteca branza rasa cu un ou crud batut bine si smantana. Daca branza este nesarata, atunci putem pune pana la 1/2 de lingurita cu sare.

Punem amestecul peste cartofii asezati frumos intr-o tava unsa cu ulei. Se fac usor niste adancituri pentru a pune cele 4 oua, cate 1 per portie.

Adaugam si maslinele taiate felii si sunca taiata marunt.

In final, se rade cascaval deasupra.

Dam la cuptor cam 30 de minute.

Se serveste calda.

 Timp total: aprox 1h 15min

Portii: 4

 

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/03/budinca-de-cartofi-cu-oua-sunca-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu oua, sunca si masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocana cu pulpa de porc si ciuperci

Postat de Dya

Tocana cu pulpa de porc si ciuperci

Taiem carnea in bucati mici si o rumenim in cateva linguri cu ulei. Adaugam ciupercile taiate cuburi si acoperim tigaia cu un capac pentru 5 minute sau atat cat sa se rumeneasca suficient....

Citeste continuarea

Muschi de porc cu scoici (Carne de porco á Alentejana)

Postat de xana

Muschi de porc cu scoici (Carne de porco á Alentejana)

Carnea se taie cubulete(la marimea scoicilor) si se condimenteaza cu sare, piper, pasta de ardei, foile de dafin si vinul. Se acopera si se da la frigider pana a doua zi. Scoicile se pun in apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.09.2016, 17:14
la 26.09.2016, 18:21
la 26.09.2016, 19:50
la 26.09.2016, 22:48
super!
la 27.09.2016, 08:08
Buna!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking