Budinca de cartofi cu piept de pui si smantana

Postat de merisor67 in Mancaruri cu carne
29 Sep 2015 | 25313 vizualizari
Budinca de cartofi cu piept de pui si smantana

Este o mancare rapida si satioasa, pe care o prepar mai ales cand imi ramane carne de la o friptura preparata anterior.

Ingrediente

  • 500 g cartofi albi
  • 100 g unt
  • 1/2 piept de pui fript
  • 150 g sunculita afumata
  • 1 gogosar
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 oua
  • 3 linguri cu varf, smantana
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • boia de ardei dulce

Mod de preparare

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in cuburi mai mari.

Ungem o forma termorezistenta cu unt, adaugam cartofii in ea, presaram peste ei condimentele si sare, apoi ii amestecam bine sa se unga uniform cu unt.

Dam forma la cuptor pentru 35 minute la 180 de grade, pana cand cartofii se vor patrunde bine.

Tocam in cuburi pieptul de pui, sunculita afumata si gogosarul.

Amestecam ouale cu smantana si patrunjelul verde tocat marunt si le adaugam peste bucatile de carne si gogosar.

Scoatem cartofii din cuptor si turnam acest amestec peste ei.

Ii dam din nou la cuptor pentru 15-20 de minute, apoi adaugam cascavalul ras si ii mai lasam la cuptor 5 minute cu focul stins, pana cand cascavalul se va topi si va imbraca frumos intr-un gratin galbui, toata suprafata budincii.

Este foarte buna aceasta budinca de cartofi si poate fi consumata atat calda cat si rece, alaturi de niste muraturi sau salata de legume.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu piept de pui si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Retete similare

Budinca de cartofi cu sunca si piept de pui

Postat de rocsi_1612

Budinca de cartofi cu sunca si piept de pui

Pieptul de pui il taiem bucati potrivite. Intr-un vas punem sare, piper, boia de ardei dulce, busuioc uscat, uleiul si sosul teriyaki. Amestecam toate aceste condimente, punem puiul si il...

Citeste continuarea

Budinca de legume

Postat de hany30

Budinca de legume

Cartofii curatati de coaja si taiati cubulete , pusi la fiert, apoi au urmat morcovul , ardeiul si mazarea. Intre timp carnea de pui , am prajit-o in tigaie , pana s-a rumenit , am taiat-o fasii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.09.2015, 13:20
buna buna
la 29.09.2015, 13:21
Prima !!! Undeliciu
la 29.09.2015, 13:22
Motanul fuse mai rapid la tastat ))
la 29.09.2015, 13:25
Vin la masa!
la 29.09.2015, 13:28
Delicios

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking