Ingrediente
- 500 g cartofi albi
- 100 g unt
- 1/2 piept de pui fript
- 150 g sunculita afumata
- 1 gogosar
- 1 legatura patrunjel
- 3 oua
- 3 linguri cu varf, smantana
- sare
- piper
- cimbru
- busuioc
- boia de ardei dulce
Mod de preparare
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in cuburi mai mari.
Ungem o forma termorezistenta cu unt, adaugam cartofii in ea, presaram peste ei condimentele si sare, apoi ii amestecam bine sa se unga uniform cu unt.
Dam forma la cuptor pentru 35 minute la 180 de grade, pana cand cartofii se vor patrunde bine.
Tocam in cuburi pieptul de pui, sunculita afumata si gogosarul.
Amestecam ouale cu smantana si patrunjelul verde tocat marunt si le adaugam peste bucatile de carne si gogosar.
Scoatem cartofii din cuptor si turnam acest amestec peste ei.
Ii dam din nou la cuptor pentru 15-20 de minute, apoi adaugam cascavalul ras si ii mai lasam la cuptor 5 minute cu focul stins, pana cand cascavalul se va topi si va imbraca frumos intr-un gratin galbui, toata suprafata budincii.
Este foarte buna aceasta budinca de cartofi si poate fi consumata atat calda cat si rece, alaturi de niste muraturi sau salata de legume.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu piept de pui si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
|