Budinca de ciuperci

Postat de silvi0ara in Aperitive / Garnituri
12 Feb 2010 | 4803 vizualizari
Budinca de ciuperci

Ingrediente

  • 1kg ciuperci proaspete
  • 4-5 cepe rosii
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • 2-3 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 legatura marar proaspat
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • 6 oua
  • 200ml smantana pentru gatit
  • 200g cascaval
  • 2-3 linguri pesmet alb
  • 2 linguri faina sau amidon de porumb
  • 1 lingura maioneza(otional)eu am pus

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se caleste impreuna cu usturoiul zdrobit, 2 minute in ulei, se adauga ciupercile bine spalate si taiate in felii, sarea si piperul. Se lasa la foc mic, acoperite, pina cind scade complet apa ce o lasa ciupercile. Dupa ce s-au racit, se adauga pesmetul si, apoi, cascavalul ras ,smintina, galbenusurile, faina, si verdeata tocate marunt.Se amesteca totul bine.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se bat albusurile spuma bine si se amesteca usor in compozitie, apoi se rastoarna intr-o forma unsa si tapetata cu faina sau pesmet . Se coace timp de 40-50 de minte in cuptorul preancalzit la 180gC.

Se serveste cu cascaval ras deasupra sau simpla.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv budinca cu pui, ciuperci si legume

Postat de panacris

Aperitiv budinca cu pui, ciuperci si legume

Am mai rămas stingher jumătate dintr-un piept de pui, din puiul pe sticlă de sâmbătă, așa că am încropit țac, pac, un aperitiv pe gustul Zmeișorilor. Pieptul de pui se...

Citeste continuarea

Budinca de cartofi cu sunca si piept de pui

Postat de rocsi_1612

Budinca de cartofi cu sunca si piept de pui

Pieptul de pui il taiem bucati potrivite. Intr-un vas punem sare, piper, boia de ardei dulce, busuioc uscat, uleiul si sosul teriyaki. Amestecam toate aceste condimente, punem puiul si il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2010, 23:13
Silvia, bine ai venit. Vad ca nu ai pus poze. Ai probleme cu incarcarea lor?
la 13.02.2010, 13:08
Da Miha,trebuie sa le mai micsorez un pic.La unele imi arata ca sau incarcat,dar nu se vad.Inca sunt la inceput,trebuie sa-i dau de cap.
la 13.02.2010, 16:30
Bine ne-am intalnit si pe aici ,draga Silvioara!
la 13.02.2010, 23:20
cred ca e foarte bunaaaaa , nu m-as lasa pana nu as termina-o mmm
la 14.02.2010, 20:39
astept sa fie taiata arata bine!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking