Ingrediente
- 150 g cous cous de la Panzani
- 300 ml lapte
- 3 pliculete zahar vanilat
- 70 g zahar tos pentru ars
- 150 g branza dulce cremoasa
- 2 linguri de smantana grasa 40% grasime
- 2 oua
- coaja de la o portocala
- 70 g zahar brun
- 2 linguri zahar brun pentru ars
Mod de preparare
Mai intai punem la caramelizat 70 g zahar tos intr-un vas de yena cu diametrul de 17 cm,dupa ce s-a topit zaharul il intindem pe toata suprafata vasului si lasam sa se raceasca.Apoi punem la fiert cous cous-ul cu laptele si zaharul vanilat,dupa ce a fiert il lasam sa se raceasca cca 10 min,apoi adaugam 70 g zahar brun,cele 2 oua,branza,smantana si coaja de portocala si mixam bine.
Aceasta compozitie o turnam in vasul de yena si dam vasul la cuptorul preincalzit cca 40 min,pana cand caramelul se lipeste de budinca si poate fi rasturnata.Scoatem vasul din cuptor asezam deasupra o farfurie si cu o miscre rapida intoarcem vasul.
Separat am mai caramelizat 2 linguri de zahar brun si am turnat peste budinca,pentru ca imi place zaharul caramelizat sa-l simt cum crantane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cous cous" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|