Budinca de cous cous

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
14 Ian 2015 | 3886 vizualizari
Budinca de cous cous

Initial imi casunase pe niste fidea cu lapte si cum nu aveam ,m-am dus sa cumpar.De la fidea am ajuns la budinca de cous cous.....unde dai si unde crapa,dar zau ca a crapat tare bine,mi-a placut ce balarii am facut.....

Ingrediente

  • 150 g cous cous de la Panzani
  • 300 ml lapte
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 70 g zahar tos pentru ars
  • 150 g branza dulce cremoasa
  • 2 linguri de smantana grasa 40% grasime
  • 2 oua
  • coaja de la o portocala
  • 70 g zahar brun
  • 2 linguri zahar brun pentru ars

Mod de preparare

Mai intai punem la caramelizat 70 g zahar tos intr-un vas de yena cu diametrul de 17 cm,dupa ce s-a topit zaharul il intindem pe toata suprafata vasului si lasam sa se raceasca.Apoi punem la fiert cous cous-ul cu laptele si zaharul vanilat,dupa ce a fiert il lasam sa se raceasca cca 10 min,apoi adaugam 70 g zahar brun,cele 2 oua,branza,smantana si coaja de portocala si mixam bine.

Aceasta compozitie o turnam in vasul de yena si dam vasul la cuptorul preincalzit cca 40 min,pana cand caramelul se lipeste de budinca si poate fi rasturnata.Scoatem vasul din cuptor asezam deasupra o farfurie si cu o miscre rapida intoarcem vasul.

Separat am mai caramelizat 2 linguri de zahar brun si am turnat peste budinca,pentru ca imi place zaharul caramelizat sa-l simt cum crantane.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cous cous" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert briose marmorate cu goji, curmale si caju

Postat de rocsi_1612

Desert briose marmorate cu goji, curmale si caju

Goji le puneti la hidratat in putina apa calduta cu vanilie. Dupa 10 minute, le puneti intr-o sita si le lasati sa se scurga. Curmalele le taiati bucati potrivite, iar caju il taiati grosier....

Citeste continuarea

Chec cu zmeura si nuci - Octombrie roz

Postat de ctlina

Chec cu zmeura si nuci - Octombrie roz

Incalziti cuptorul la 180°C. In bolul robotului sau intr-un castron bateti bine ouale cu zaharul tos si vanilat. Adaugati treptat branza, laptele, faina amestacata cu prraful de copt...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2015, 17:44
Oooo ce fain arată
la 14.01.2015, 18:10
bun bun
la 14.01.2015, 18:15
Sună bine bălăriile))
la 14.01.2015, 18:15
la 14.01.2015, 18:46
delicioasa

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking