Budinca de cozonac cu sos de vanilie si Amaretto

Postat de Creatsa in Dulciuri
22 Mai 2013 | 5716 vizualizari
Budinca de cozonac cu sos de vanilie si Amaretto

Un desert foarte bun si care se prepara foarte rapid ! Daca aveti resturi de cozonac aceasta budinca este ideala .Mi-a placut foarte mult si cu siguranta o sa o mai repet si in alte combinatii.

Ingrediente

  • 500 g cozonac/panettone taiat cuburi
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 ml Amaretto
  • 250 ml frisca lichida
  • 300 ml lapte
  • Sos de vanilie si Amaretto
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri Amaretto
  • 2 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 ml frisca lichida

Mod de preparare

Am pus intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt bucatile de cozonac.

Separat intr-un bol am batut bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat,am adaugat lichiorul ,frisca si laptele si am omogenizat bine.

Am turnat amestecul peste bucatile de cozonac avand grija sa fie bine acoperite de lichid.Le-am lasat  10-15 minute sa se aseze apoi am introdus budinca in cuptorul preincalzit la foc mic cca. 45-50 de minute sau pana s-a rumenit frumos deasupra.

Pentru sos am amestecat galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat,am adaugat frisca,lichiorul si am pus sosul pe baie de abur pana a prins consistenta si s-a topit complet zaharul.

Am servit budinca usor racita cu sos de vanilie si putina ciocolata topita (doar e musai la mine :)) )

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cozonac cu sos de vanilie si Amaretto" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Minitarte cu piersici

Postat de timea

Minitarte cu piersici

Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala. Adaugam apoi treptat...

Citeste continuarea

Desert pasca cu mac, papaya si merisoare

Postat de katty

Desert pasca cu mac, papaya si merisoare

Incepem cu pregatirea  aluatului. Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura in mijloc. Luam 2 linguri din faina si le punem intr-un castron. Peste faina turnam putin lapte clocotit si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2013, 19:42
iamiiiiii
la 22.05.2013, 19:43
Foarte bun!
la 22.05.2013, 19:43
Multumesc
la 22.05.2013, 19:56
Love Amaretto,iar combinatia...dementiala rau
la 22.05.2013, 19:57

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking