Budinca de dovleac cu ciuperci

Postat de FlaviaD in Vegan / Raw vegan
1 Oct 2013 | 7031 vizualizari
Budinca de dovleac cu ciuperci

Daca va place foarte mult dovleacul, probabil ca veti vrea sa incercati si aceasta budinca. Mie personal imi place atat de mult ca nu ezit sa-l savurez in orice combinatie. De data aceasta am vrut sa consumam dovleacul si pe post de leguma, nu doar in prajituri si iata ce-a iesit :)

Ingrediente

  • jumatate de dovleac nu foarte mare
  • 400 g ciuperci
  • ulei pentru wok
  • condimente (sare, piper alb, tarhon)

Mod de preparare

Am folosit o jumatate de dovleac marisor pe care crud l-am dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Desigur ca puteti folosi ce cantitate de dovleac doriti, aceasta reteta nu este standard.

Am pus dovleacul dat pe razatoare la foc mic intr-o cratita incapatoare cu putin ulei pentru wok. Nu este nevoie sa folosim foarte mult ulei pentru ca si dovleacul are uleiul sau si isi va mai lasa si el.

Va fi nevoie sa amestecam cu o lingura de lemn din cand in cand ca sa nu se prinda si ca sa se pregateasca repede.

Intre timp am pregatit ciupercile – adica le-am curatat si le-am sectionat in felii subtirele cu tot cu o parte din piciorus.

Cand dovleacul a inceput sa-si lase zeama, am adaugat si feliile de ciuperci in cratita. Am mai amestecat cu lingura pret de cam 7 minute pentru a se pregati si ciupercile. Nu este nevoie sa lasam amestecul mai mult timp pe foc fiindca dovleacul fiind fierbinte, practic va inabusi ciupercile.

Cand a fost gata am adaugat sare dupa gust, un praf de piper alb si tarhon.

Se serveste alaturi de preparate picante, salate sau muraturi.

Noi am servit cu o lingura de „Ketch-up de casa foarte picant” deasupra – reteta pe care am prezentat-o si aici si pe www.gatituleojoaca.net.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de dovleac cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Humus cu avocado

Postat de oanapl

Humus cu avocado

În vasul unui robot de bucătărie pui avocado, uleiul de măsline, usturoiul tăiat felii, zeama de lămâie, sarea, piperul, năutul fiert și scurs de apă, pasta tahini și...

Citeste continuarea

Trufe raw

Postat de andaoana

Trufe raw

Aceste trufe sunt foarte usor de facut. Aveti nevoie de un robot de bucatarie. In vasul robotului punem ingredientele , mai putin untul de cacao . Untul de cacao il punem intr-un vas cu apa pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2013, 21:39
Interesant si tare bun
la 01.10.2013, 21:49
la 01.10.2013, 22:59
la 02.10.2013, 06:58
la 02.10.2013, 07:09

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking