Ingrediente
- 200 gr orez
- 3 dovlecei
- 1 ceapa verde
- 1/2 legatura marar
- 1/2 legatura patrunjel
- 150 gr cas de oaie
- 50 gr unt + extra pentru uns
- 3 linguri smantana
- 3 oua
- 100 gr cascaval
- seminte de floarea soarelui
- sare
- piper
- ierburi italienesti
Mod de preparare
Orezul il spalam in cateva ape apoi il fierbem intr-un litru de apa (cu putina sare) timp de 15-20 de minute. Il lasam la scurs.
Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea cu gauri mari. Ii lasam la scurs. Ceapa verde o tocam marunt, la fel procedam cu mararul si patrunjelul. Casul de oaie il dam pe razatoarea cu gauri mari. Scurgem bine dovlecelul de apa apoi il amestecam cu mararul, ceapa verde, patrunjelul, casul de oaie, smantana si ouale. Punem sare, piper si ierburi italienesti (dupa gust) si amestecam bine.
Ungem o tava dreptunghiulara cu unt din abundenta. Punem orezul si nivelam. Peste orez punem untul (cele 50 de grame) taiate bucati mici. Peste orez punem amestecul de dovlecel si nivelam din nou. Deasupra presaram cascaval ras si seminte de floarea soarelui.
Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Cand este incins introducem tava in cuptor si lasam budinca timp de 30 de minute pana cand e rumenita frumos.
Enjoy!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|