Budinca de dovlecel

Postat de Poliana in Aperitive / Garnituri
10 Iul 2013 | 10796 vizualizari
Budinca de dovlecel

Dovlecelul este o leguma foarte apreciata la noi in casa, fie el pregatit sub forma de chiftelute, gratinat...sau budinca la cuptor. Reteta care v-o propun azi se face destul de usor, este satioasa si sanatoasa. Merge bine pentru toata familia si cu siguranta o sa vi se ceara supliment.

Ingrediente

  • 200 gr orez
  • 3 dovlecei
  • 1 ceapa verde
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 150 gr cas de oaie
  • 50 gr unt + extra pentru uns
  • 3 linguri smantana
  • 3 oua
  • 100 gr cascaval
  • seminte de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • ierburi italienesti

Mod de preparare

Orezul il spalam in cateva ape apoi il fierbem intr-un litru de apa (cu putina sare) timp de 15-20 de minute. Il lasam la scurs. 
Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea cu gauri mari. Ii lasam la scurs. Ceapa verde o tocam marunt, la fel procedam cu mararul si patrunjelul. Casul de oaie il dam pe razatoarea cu gauri mari. Scurgem bine dovlecelul de apa apoi il amestecam cu mararul, ceapa verde, patrunjelul, casul de oaie, smantana si ouale. Punem sare, piper si ierburi italienesti (dupa gust) si amestecam bine. 
Ungem o tava dreptunghiulara cu unt din abundenta. Punem orezul si nivelam. Peste orez punem untul (cele 50 de grame) taiate bucati mici. Peste orez punem amestecul de dovlecel si nivelam din nou. Deasupra presaram cascaval ras si seminte de floarea soarelui.
Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Cand este incins introducem tava in cuptor si lasam budinca timp de 30 de minute pana cand e rumenita frumos.
Enjoy!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Retete similare

Aperitiv cu dovlecel si branzeturi

Postat de mirela0911

Aperitiv cu dovlecel si branzeturi

Se spala dovleceii foarte bine. Se taie ambele capete si se dau pe razatoarea cu gauri mari, cu tot cu coaja. Se storc bine de apa si se pun intr-un bol larg. Usturoiul se curata si se taie...

Citeste continuarea

Budinca de couscous cu dovlecel si morcov

Postat de Ina

Budinca de couscous cu dovlecel si morcov

Curatam legumele, le spalam si le dam pe razatoarea mare. Intr­-un castron suficient de incapator amestecam couscous­-ul, laptele, smantana, cascavalul ras si cele 2 oua. Condimentam cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.07.2013, 08:28
la 10.07.2013, 08:29
deci ne-ai adus si aici reteta asta delicioasa
la 10.07.2013, 08:29
Arata super
la 10.07.2013, 08:31
Ce faina e budinca asta!
la 10.07.2013, 08:32
La favo direct!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking