Budinca de gris, by Medi'

Postat de Ina in Dulciuri
8 Feb 2012 | 7619 vizualizari
Budinca de gris, by Medi'

Foarte simpla, dar de-a dreptul ... delicioasa ! Multumesc, Medi' :-*

Ingrediente

  • Pentru budinca
  • 6 oua
  • 6 linguri cu  zahar
  • 8 linguri cu gris
  • 1 lingura cu pesmet
  • 1 fiola cu esenta de vanilie
  • 2 lingurite cu coaja rasa de  lamaie, portocala
  • unt pentru uns forma
  • Pentru sirop
  • 1 l lapte
  • 3 linguri cu zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

   Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare. Adaugam pe rand galbenusurile , pesmetul si grisul, apoi esenta de vanilie si coaja de lamaie sau portocala. Omogenizam totul si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu unt. 

   Coacem la foc mic, circa 40 de minute, pana ce budinca se desprinde usor de marginile tavii.

   Cu siropul, ca si Diana, am cam dat gres, in sensul ca mi s-a branzit :">. Dar nu e bai, pentru ca budinca va fi extrem de gustoasa si asa. 

   "Amestecam laptele cu zaharul si zeama de lamaie si dam la foc in cateva clocote pana ce zaharul se topeste" - zice Medi.  Parerea mea este ca n-ar trebui sa clocotim deloc, ci doar sa incalzim, pentru a evita branzirea laptelui. Sau sa adaugam zeama de lamaie dupa ce fierbem laptele. 

   Siropul il vom turna peste budinca coapta, putin cate putin, pana va fi incorporat tot.  Lasam tava la rece cateva ore ( cine poate, pentru ca miroase asa de bine, ca n-o sa rezistati sa nu mancati o bucata si calda ...  :))  )

Eu am decorat cu nuca de cocos si am servit cu topping de caramel.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris, by Medi'" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake rece cu cirese

Postat de Oana

Cheesecake rece cu cirese

maruntiti biscuitii si amestecati-i cu cacao si untul topit puneti biscuitii intr-o forma rotunda de tort cu diamentrul de 22 cm, cu pereti detasabili si presati...

Citeste continuarea

Pasca fara aluat

Postat de Sim0naWorld

Pasca fara aluat

Stafidele le-am pus la hidratat in esenta de rom si apa calduta, cat sa le acopere, lasandu-le cel putin 30 minute. Branza de vaci am amestecat-o cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, extractul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2012, 22:19
la 08.02.2012, 22:20
ce bunatate o lingurita din budinca vreau si eu
la 08.02.2012, 22:20
buna buna
la 08.02.2012, 22:28
la 08.02.2012, 22:29

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking