Ingrediente
- Pentru crema de gris:
- 500 ml frisca lichida
- 3 linguri zahar
- 12 linguri gris
- esenta de lamaie
- 100 gr margarina
- sare
- 250 gr dulceata de mure de la Bunatati din natura
- Pentru blatul de biscuiti:
- 300 gr biscuiti dulci
- 250 ml apa
- 150 gr margarina
- 4 linguri zahar
- 150 gr nuca taiata
- esenta de rom
Mod de preparare
Facem intai crema de gris pe care o vom pune prima in forma de tort.
Eu am folosit o forma de chec din silicon de 11/23 cm.
Punem intr-un vas pe foc frisca lichida cu zaharul si putina sare, iar cand incepe sa fiarba adaugam treptat grisul mestecand continuu. Lasam pe foc pana se ingroase bine, apoi adaugam margarina si esenta, amestecam pana se topeste margarina si turnam imediat in forma de chec/tort.
Pregatim blatul de biscuiti: punem apa, zaharul, esenta si margarina intr-un vas pe foc.
Intr-un bol sfaramam biscuitii si ii amestecam cu nuca taiata.
Adaugam peste biscuiti siropul fiert si amestecam bine pana se patrund toti biscuitii.
Peste crema de gris punem dulceata de mure si imediat asezam blatul de biscuiti si nivelam.
acoperim forma cu o folie alimentara si dam la frigider pentru o ora, apoi rasturnam pe platou.
Ornam cu mure din dulceata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris cu dulceata de mure pe blat de biscuiti si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (64)
|