Budincă de lămâie

Postat de andreeapintea in Dulciuri
24 Feb 2013 | 4454 vizualizari
Budincă de lămâie

O budincă delicioasă atât caldă cât şi rece, cu multe arome citrice şi un blat uşor crocant la suprafaţă.

Ingrediente

  • 50 grame unt
  • coaja rasă de la 2 lămâi şi sucul acestora
  • 115 grame zahăr – de preferat pudră
  • 2 ouă – separate
  • 50 grame făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 300 ml lapte

Mod de preparare

Pregătim fie o tavă termorezistă de 1,2 litri, fie 4 forme individuale, pentru cuptor – adică le ungem cu unt, şi preîncălzim cuptorul la 190 de grade. Coaja de lămâie, untul şi zahărul pudră le mixăm foarte bine pentru a obţine o pastă deschisă la culoare. Adăugăm gălbenuşurile şi făina - amestecată cu praful de copt, şi mixăm din nou foarte bine.

Treptat adăugăm zeama de la cele două lămâi şi laptele. În acest moment compoziţia noastră va deveni lichidă şi nu va mai avea consitenţă – dar nu e niciun motiv de îngrijorare. Separat batem albuşurile spumă şi apoi le încorporăm uşor în compoziţia de lapte şi lămâie. Turnăm compoziţia în forme şi aşezăm formele într-o tavă turnând până la jumătatea acestora apă fierbinte. Coacem budinca la 190 de grade pentru 40-45 minute până când prinde o culoare rumenă.

Le servim calde sau reci, după preferinţă şi sezon, fiind delicioase în ambele variante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de lămâie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Vargabeles

Postat de mirela0911

Tort Vargabeles

Mai intai se pun taiteii la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se strecoara, se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga de apa. Se transfera...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de mascarpone si ciocolata

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de mascarpone si ciocolata

Blatul: Se separa ouale. Albusurile Se bat spuma zu praful de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Comentarii

la 24.02.2013, 17:46
ce bine arata
bun venit
la 24.02.2013, 17:50
la 24.02.2013, 18:54
Arata super!
la 24.02.2013, 19:37
Bine ai venit!
la 24.02.2013, 22:21
Va invit sa o si incercati. Se poate face si cu alte arome, portocalele ar fi o alta varianta si eventual cateva bucatele de ciocolata neagra deasupra inainte de o introduce la cuptor.

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking