Ingrediente
- 4 morcovi
- 1 vanata
- 1 dovlecel
- cateva fire de ceapa verde
- conserva de linte (400 ml)
- ardei iute sau chili (optional)
- 100 gr branza
- 3 oua
- 50 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare
Pregatim legumele . Morcovii ii razuim pe razatoarea mica , vanata si dovleacul ii taiem cubulete, ceapa verde in bucati nu foarte mici .
Conserva de linte o scurgem de lichid si zdrobim putin boabele de linte.
Branza o razuim sau maruntim cu lingura ( eu am folosit branza telemea proaspata).
Intr-o tigaie antiaderenta punem la incalzit uleiul si calim legumele , prima data punem morcovii apoi ceapa , dovlecelul si vanata, si la final lintea. Asezonam cu sare si piper dupa gust , punem si bucati de ardei iute sau chili pudra , branza si ouale .
Amestecam totul foarte bine si turnam intr-o tava (20x30) , nivelam si dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 30 minute .
Serviti atat calda cat si rece cu smantana dulce sau cu cascaval razuit .
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|