Budinca de orez cu aroma de lamaie

Postat de Zamfira in Prajituri
29 Mar 2012 | 6704 vizualizari
Budinca de orez cu aroma de lamaie

Orez si branza de vaci: o combinatie interesanta

Ingrediente

  • orez (o cana mare) ·
  • 500 gr. branza de vaci ·
  • 1 iaurt mare ·
  • 1 ou ·
  • 3 linguri faina ·
  • 6 linguri zahar ·
  • zeama si coaja de la o lamaie ·
  • zahar vanilat ·
  • o fiola de rom ·
  • sare ·
  • ulei, gris (pentru tapetat tava)

Mod de preparare

Fierbem orezul in apa cu sare, il strecuram foarte bine si il asezam in tava unsa si tapetata  cu ulei si gris.

Umplutura: amestecam branza de vaci cu oul, iaurtul, faina, zaharul, zeama si coaja de la o lamaie, zaharul vanilat si rum-ul.

Punem umplutura peste orezul fiert din tava si-l dam la cuptor pentru aproximativ 50 minute pana cand budinca devine brun-aurie. Dupa ce se raceste il taiem cuburi potrivite si-l servim ca desert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu aroma de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake dietetic cu biscuiti - Dukan

Postat de deyutzky

Cheesecake dietetic cu biscuiti - Dukan

Crema: Intr-un bol am pus branza, indulcitorul si esenta. Am amestecat compozitia cu o lingura sau un tel. Am pus deoparte 2-3 linguri din crema de branza, iar restul de crema am dat-o la...

Citeste continuarea

Cake Pops cu branza pufoasa Delaco

Postat de mirela0911

Cake Pops cu branza pufoasa Delaco

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma ferma ca pentru bezea. Se incorporeaza cate un galbenus, amestecand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2012, 20:45
interesanta reteta
la 29.03.2012, 21:35
bun
la 29.03.2012, 21:46
ce bun trebuie sa fie
la 29.03.2012, 21:53
la 30.03.2012, 12:27
imi place

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking