Budinca de orez cu prune

Postat de ankyy in Mancare copii
12 Dec 2013 | 7490 vizualizari
Budinca de orez cu prune

Ingrediente

  • 125 g orez
  • 100 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 1 pliculet vanilie
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • o lingura pesmet
  • unt pentru uns tava
  • gem de prune

Mod de preparare

Spalam orezul bine si il punem la fiert in lapte. Adaugam si zaharul si vanilia (zahar vanilat, esenta de vanilie sau semintele unui baton de vanilie)

Dupa ce orezul este fiert, se ia deoparte si se lasa la racit

Adaugam peste orez galbenusurile si amestecam usor

Se tapeteaza o tava (eu am folosit din ceramica) cu unt si apoi se presara o lingura de pesmet si se uniformizeaza, astfel incat sa acopere fundul si marginile tavii.

Se aseaza deasupra gemul de prune (eu am folosit magiun fara zahar) intr-un strat cat doriti de gros.

Peste stratul de prune se toarna albusurile batute spuma cu un praf se sare si se uniformizeaza.

Se da tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste putin deasupra.

Pofta buna :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Budinca de orez cu prune uscate

Postat de bucataria_cu_mirodenii

Budinca de orez cu prune uscate

Prunele uscate se spala bine, se lasa la inmuiat pentru 2-3 ore sau peste noapte ca sa se hidrateze, iar a doua zi se fierb in apa clocotita pentru 2 minute impreuna cu bucatile de scortisoara si...

Citeste continuarea

Budinca de orez cu prune uscate si capsuni de padure

Postat de sasha

Budinca de orez cu prune uscate si capsuni de padure

Punem laptele la fiert cu orezul si prunele spalate, cand orezul este intre fiert adaugam zaharul si coaja de lamaie si untul. Cand s-au fiert lasam la racit adaugan esenta si capsinile, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2013, 20:34
la 12.12.2013, 20:51
foarte tentanta
la 12.12.2013, 20:51
la 12.12.2013, 20:54
f bun!
la 12.12.2013, 21:37
Cred ca este o mare bunatate

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking