Budinca de orez cu tocanita

Postat de brunetica in Vita
15 Noi 2011 | 2721 vizualizari
Budinca de orez cu tocanita

O reteta foarte delicioasa, iar carnea se topeste in gura.Merita incercata reteta.

Ingrediente

  • 300 g. orez
  • 400 g. pulpa de vitel cuburi
  • 500 g. pulpa de rosii
  • 1 morcov
  • 1 tulpina de telina
  • 1 ceapa
  • 1 litru supa
  • 5 linguri branza parmezan
  • 2 pahare vin alb
  • ulei de masline
  • 10 g. unt
  • sare 
  • piper
  •  100 g.o conserva de ciuperci

Mod de preparare

Curatam ceapa , o spalam, o taiem in doua jumatate de  ceapa maruntim si o calim pe jumatate intr-o tigaie cu ulei de masline.

Adaugam carnea peste ceapa si o lasam sa se caleasca bine, dupa care stingem cu un pahar de vin si adaugam rosiile tocate marunt, sarea si piperam dupa gust, lasand pentru 50 minute la foc mic.

Curatam morcovul si il dam prin razatoarea mica si il punem intr-o oala cu ulei, adaugam telina taiata marunt si restul de ceapa si le calim si ciupercile scurse de ulei.

Adaugam orezul si il lasam pentru 1-2 minute dupa care adaugam supa calda .

Cand orezul este facut pe jumatate adaugam un pahar de vin , sare si piper dupa gust.

Cu 2 minute inainte sa oprim orezul adaugam untul si parmezanul amestecand rapid si continu.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu tocanita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Escalop de vitel cu ciuperci si smantana

Postat de mihaelar63

Escalop de vitel cu ciuperci si smantana

Pulpa de vitel se feliaza in bucati subtiri care se bat usor cu batatorul de snitele . Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt . Ciupercile se scurg de lichidul in...

Citeste continuarea

Snitel vienez

Postat de timea

Snitel vienez

Feliem carnea si batem feliile cu ciocanul de batut carne. Saram si piperam carnea pe ambele parti (ideal e sa o acoperim cu folie alimentara si sa o lasam la rece vreo 2 ore). Pregatim trei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.11.2011, 23:05
bun bun
la 15.11.2011, 23:17
Tocanita e pe gustul meu! arata si bine !
la 16.11.2011, 07:58
multumesc MotanLaOale , multumesc Mamaieelena , si orezul si tocanita au iesit foarte gustoase dar carnea a iesit foarte frageda
la 16.11.2011, 11:15
place
la 16.11.2011, 11:22
si mie si inca cum

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking