Budinca de orez cu visine si nuca de cocos

Postat de merisor67 in Dulciuri
30 Iun 2014 | 6318 vizualizari
Budinca de orez cu visine si nuca de cocos

Este un deliciu si nimic mai mult! Dar ca de obicei, putina.

Ingrediente

  • 250 gr orez
  • 700 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 3 oua
  • 75 gr nuca de cocos
  • 1 borcan dulceata de visine(370 gr)
  • 1 varf lingurita sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 gr unt

Mod de preparare

Pregatim mai intai orezul cu lapte la multicooker.

Punem orezul in vasul multicookerului, adaugam 2 linguri de zahar, putina sare si laptele, inchidem capacul si conectam aparatul la sursa de curent.

Selectam programul Rice pentru 40 de minute.

Dupa expirarea timpului, transferam orezul in alt vas si adaugam 30 gr unt.

Amestecam usor pana la topirea untului, apoi dam vasul la rece.

Dupa racire, amestecam orezul cu galbenusurile, cele doua plicuri de zahar vanilat si esenta si omogenizam usor.

Albusurile le batem spuma cu putina sare si adaugam treptat restul de zahar, apoi le incorporam in compozitia cu orez.

Adaugam la final nuca de cocos si o parte din visinele din dulceata, scurse.

Ungem vasul multicookerului cu restul de unt si adaugam budinca in el.

Introducem vasul in aparat, conectam aparatul la sursa de curent si selectam programul BAKE pentru 40 de minute la 150 de grade.

Cu 5 minute inainte de expirarea timpului, rasturnam budinca pe un platou, apoi punem vasul multicookerului peste ea si o rasturnam inapoi in multicooker sa o rumenim si pe cealalta parte. Introducem din nou vasul in aparat si il lasam pana la finalizarea timpului, apoi deconectam aparatul de la sursa de curent si mai lasam budinca pentru 5 minute in vas, dupa care o rasturnam pe platou si o ornam cu restul de visine din dulceata.

Este foarte delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu visine si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert vafe cu ciocolata, zmeura si menta

Postat de privatelaura

Desert vafe cu ciocolata, zmeura si menta

Se topeste ciocolata impreuna cu laptele, pe baie de aburi. Separat, intr-un vas, se mixeaza cele doua oua si un praf de sare, cu ajutorul unui tel para. Se adauga romul, ciocolata topita,...

Citeste continuarea

Gogosi cu branza

Postat de Irina

Gogosi cu branza

 Prea multe nu am de explicat, decat ca am amestecat ingredientele, adaugandu-le intr-un castron. :) Am luat cu lingura din aluatul format si am pus in uleiul incins gogoselele formate....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2014, 20:13
vreau si eu o portie, de fapt 2...una pt mine si una pt bebe
la 30.06.2014, 20:16
Eeee, daca pofteste bebe, chiar si trei
la 30.06.2014, 20:19
Renunt si eu la portia mea,daca-i asa! Arata tare fain!
la 30.06.2014, 20:20
Ce bună e
la 30.06.2014, 20:24
ce bunatate

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking