Budinca de paste

Postat de Dya in Dulciuri
25 Iun 2014 | 3403 vizualizari
Budinca de paste

Ideea a plecat de la reteta pregatita de catre Deyu, aici http://www.bucataras.ro/retete/budinca-de-paste-cu-branza-dulce-44008.html Multumesc :-* PS. Poze intermediare nu am, intrucat, initial, nu m-am gandit ca o sa postez reteta. Plus ca aparatul meu foto se deschide foarte greu (cred ca s-au stricat acumulatorii sau incarcatorul :-?? ) si imi pierd rabdarea cand e lumea mai draga!

Ingrediente

  • 200 gr paste spiralate (cu rosii si spanac Agnesi)
  • 200 gr branza proaspata de vaci
  • 100 ml smantana (grasa)
  • 4 oua mari
  • un cub de unt
  • 4 linguri cu zahar (sau dupa gust)
  • optional: coaja rasa de lamaie si un praf de scortisaora

Mod de preparare

Incepem prin a fierbe pastele (in apa cu putina sare), le scurgem apoi de apa fierbinte si adaugam cubul de unt, amestecand usor pana la topirea completa a acestuia.

Separat, punem branza proaspata intr-un bol, adaugam pe rand zaharul, smantana si ouale, presaram coaja de lamaie si praful de scortisoara si omogenizam ingredientele. Pastele le incorporam compozitiei de branza, dupa care le turnam in vasul cooker-ului, uns in prealabil cu foarte putin ulei sau unt moale. Le coacem cu ajutorul programului BAKE, la o temperatura de 150 de grade pentru un timp de 55 minute.

Se pastreaza calde in vas, lasandu-le sa se raceasca treptat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Retete similare

Desert prajitura Vargabeles, usor reinterpretata

Postat de mirela0911

Desert prajitura Vargabeles, usor reinterpretata

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata se scurg de apa. Intre timp se pregateste crema de branza. Intr-un bol se pune branza de vaci,...

Citeste continuarea

Tort Vargabeles

Postat de mirela0911

Tort Vargabeles

Mai intai se pun taiteii la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se strecoara, se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga de apa. Se transfera...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2014, 11:41
Cu paste colorateCe buna este!
la 25.06.2014, 11:45
Buni Daca nu existau, trebuia sa le inventez Nu stiu cum sa o mai atrag pe BBk
la 25.06.2014, 11:53
delicioase
la 25.06.2014, 11:59
un deliciu
la 25.06.2014, 12:01
Ce buan este!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking