Budinca cu paste, branza si ton

Postat de rocsi_1612 in Paste
28 Ian 2014 | 12652 vizualizari
Budinca cu paste, branza si ton

Nu pot sa zic decat ca ai mei au devorat-o si au zis ca este grozava combinatia!

Ingrediente

  • 350 gr branza de vaci
  • 3 oua
  • 2 linguri smantana
  • 200 gr paste scurte (eu am avut spirale)
  • 4 linguri parmezan ras
  • 50 gr cascaval
  • 100 gr masline fara samburi
  • 200 gr ton in suc propriu
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • piper

Mod de preparare

Intr-o cratita punem apa la fiert cu un praf de sare si cand clocoteste dam drumul pastelor. Le lasam sa fiarba cam 12 minute, apoi le rasturnam intr-o sita sa se scurga de apa.

Branza o mixam impreuna cu ouale si smantana pana obtinem o crema. Dam cascavalul pe razatoarea mica, il punem peste branza cu oua, apoi adaugam si doua linguri de parmezan. Incorporam patrunjelul verde tocat, putin piper, iar la final pastele bine scurse.

Desfacem conserva de ton si scurgem sucul, iar maslinele le taiem rondele.  Ungem un vas termorezistent, nu foarte mare, cu unt si il tapetam cu hartie de copt. Punem jumatate din compozitia de paste cu branza, apoi jumatate din ton si cateva masline. Peste venim cu restul de paste, tonul, maslinele iar deasupra presaram celelalte doua linguri de parmezan ras. Dam vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana deasupra prinde o crusta rumena.

O scoatem la racorit cand este gata apoi poate fi servita.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu paste, branza si ton" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (62)
Retete similare

Lasagna cu ton si sardine

Postat de cristeena20

Lasagna cu ton si sardine

- Daca nu avem sos bechamel gata cumparat putem face din 50 gr faina  amestecata cu 50 grame unt pe foc si adaugam 500 ml lapte. (sa iasa 500 ml sos). Adaugam sare, piper alb si razuim putina...

Citeste continuarea

Paste cu ton si dovlecel

Postat de sufletista

Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert, intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele, lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj, Intr-o tigaie, calim usturoiul pisat in uleiul incalzit cca 1 min...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2014, 20:47
la 28.01.2014, 20:48
La ceas de seară e binevenită, e uşoară şi gustoasă.
la 28.01.2014, 20:50
Vai ce frumoasa e,Rocsi!
la 28.01.2014, 20:51
Are tot ce-i trebuie pentru o cina delicioasa!
la 28.01.2014, 20:52

Vezi toate comentariile (62)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking