Budinca de paste cu bezea

Postat de rhapsody in Mancare copii
25 Iun 2014 | 8367 vizualizari
Budinca de paste cu bezea

V-am mai zis de cateva ori ca-mi plac pastele si chiar asa e. Sunt usor de preparat, gustoase si versatile. La noi se mananca atat sarate cat si dulci, iar vremea asta inchisa si rece nu ma face decat sa-mi doresc o portie zdravana de budinca

Ingrediente

  • 400 g paste (melcisori)
  • 1 l lapte (proaspat)
  • ½ baton scortisoara
  • 1 bucata anason stelat (optional)
  • 160 g zahar
  • 3 oua (de tara am folosit eu)
  • un praf de sare
  • Bezea:
  • 2 albusuri medii
  • 100 g zahar tos
  • un praf sare
  • 3 picaturi otet

Mod de preparare

1. Pune laptele la fiert intr-o oala non-aderenta impreuna cu anasonul, scortisoara si 20 g zahar. Cand incepe sa fiarba pune pastele si lasa la foc domol 8 minute. Opreste focul, scoate anasonul si scortisoara din compozitie.

2. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

3. Separa ouale si mixeaza galbenusurile cu 40 g zahar pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare.

4. Mixeaza (cu paletele curate si degresate)  albusurile spuma cu un praf de sare, adauga treptat restul de zahar si mixeaza pana cand se topeste tot, iar spuma formeaza creste tari ca la bezea.

5.  Incorporeaza cu grija cu ajutorul unei spatule in pastele fierte mai intai galbenusurile spuma, apoi albusurile spuma. 6. Repartizeaza compozitia in doua tavi cu diametrul de 17 cm (eu am una detasabila si una conica) sau intr-o singura tava cu diametrul de 24 cm, tapetate cu hartie de copt.

7. Introdu tavile in cuptor, pe raftul din mijloc pentru 20 minute.

8. Prepara bezeaua mixand albusurile spuma moale cu praful de sare si cu otetul, adauga treptat cate o lingura de zahar si mixeaza pana cand se dizolva complet fiecare transa, iar spuma rezultata este lucioasa si formeaza creste tari.

9. Scoate tavile din cuptor, pune bezeaua intr-un pos cu varf simplu si orneaza fiecare budinca.

10. Introdu tavile inapoi in cuptor. Micsoreaza temperatura cuptorului la 110 grade celsius si comuta pe ventilatie pentru inca 5 minute. Opreste temperatura dar lasa ventilatorul pornit si usa cuptorului intredeschisa pentru 15 min.

11. Scoate din cuptor si asteapta sa se raceasca complet... daca ai rabdare. :)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Vargabeles, usor reinterpretata

Postat de mirela0911

Desert prajitura Vargabeles, usor reinterpretata

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata se scurg de apa. Intre timp se pregateste crema de branza. Intr-un bol se pune branza de vaci,...

Citeste continuarea

Budinca de paste cu branza, lamaie si bezea

Postat de simona72

Budinca de paste cu branza, lamaie si bezea

Se fierb pastele in apa cu sare pentru 3 minute. Se strecoara pastele si se lasa deoparte sa se raceasca putin. Branza se zdrobeste cu furculita, se adauga zaharul brut, galbenusul de ou, zeama...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2014, 15:26
la 25.06.2014, 15:30
la 25.06.2014, 15:31
ce idee faina
am retinut si treaba cu cuptorul,nu-mi iese bezeaua asta deloc
la 25.06.2014, 15:40
la 25.06.2014, 15:44
Ce bine arata !!!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking