Budinca de paste cu branza si stafide

Postat de Criss in Paste
7 Feb 2017 | 9548 vizualizari
Budinca de paste cu branza si stafide

  Budinca de paste cu branza si stafide intra in categoria deserturilor copilariei. Seamana oarecum cu celebra reteta ungureasca Vargabeles, doar ca e ceva mai simpla si mai rapida.

Ingrediente

  • 500 g branza de vaci
  • 200 g smantana
  • 250 g paste
  • 4 oua
  • 10 linguri zahar
  • coaja rasa de la o lime/lamaie/portocala
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 lingura gris
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare

  Pastele se fierb in apa clocotita cu putina sare, apoi se scurg si se clatesc sub jet de apa rece. Se lasa intr-o strecuratoare pana se scurge toata apa. Ideal e sa folositi niste paste de calitate, care nu se lipesc si nici nu se sfarama. Pastele de casa sunt cele mai bune, dar la fel de bine merg si pastele din comert.  Ouale se spumeaza impreuna cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Se adauga vanilia, coaja de lime, branza de vaci si smantana si o lingura de gris. Se amesteca, apoi se adauga pastele scurse de apa. Se omogenizeaza compozitia si se toarna intr-un vas termorezistent, uns cu unt. Se coace budinca in cuptorul preincalzit, la foc mic, timp de 45 minute. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Vargabeles, usor reinterpretata

Postat de mirela0911

Desert prajitura Vargabeles, usor reinterpretata

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata se scurg de apa. Intre timp se pregateste crema de branza. Intr-un bol se pune branza de vaci,...

Citeste continuarea

Tort Vargabeles

Postat de mirela0911

Tort Vargabeles

Mai intai se pun taiteii la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se strecoara, se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga de apa. Se transfera...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2017, 09:22
bunaaa
la 07.02.2017, 09:31
la 07.02.2017, 09:47
buna!
la 07.02.2017, 09:47
la 07.02.2017, 10:09
Buna!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking