Budinca de paste cu cas si sunca de vita

Postat de medioto59 in Paste
12 Ian 2012 | 4519 vizualizari
Budinca de paste cu cas si sunca de vita

Aveam prin frigider ceva "resturi"....hihihi.... si nu stiam ce sa fac cu ele.....intr-un final mi-a venit mareata idee a unei budincute. Iata ce a iesit......e buna va asigur.......!!!

Ingrediente

  • 200 g paste
  • 200 g cas
  • 1/2 cana cu lapte
  • 150 g sunca de vita
  • 4 oua
  •  2 linguri cu smantana
  • unt pentru tapetat tava
  •  ulei de masline
  • sare piper macinat

Mod de preparare

Punem pastele la fiert in apa clocotita, in care am adaugat putina sate si cateva picaturi de ulei de masline si le fierbem conform instructiunilor de pe pachet. Cand sunt gata fierte, punem pastele intr-o strecuratoare si le lasam la scurs. Cand sunt bine scurse le punem intr-un vas, adaugam casul sfaramat (folosind in acest sens o furculita) si sunca taiata dupa placul fiecaruia.

Separat, intr-un bol batem bine 3 oua pe care apoi le amestecam cu pastele. Incorporam si laptele, condimentam dupa gust cu sare si piper  si amestecam pentru o buna omogenizare. Intr-o tava unsa cu unt punem amestecul de mai sus. Batem un ou, amestecam cu smantana si turnam deasupra. Dam la cuptor pentru circa 40 minute (depinde de cuptor......asta este motivul,am mai spus-o de fapt, de a nu scrie  timpul de preparare) cand budinca este bine facuta si frumos rumenita.

Se poate servi atat calda cat si rece. Daca va place, putin ketchup(picant sau chiar dulce)turnat cand servim va face si mai delicioasa budincuta noastra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu cas si sunca de vita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (60)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Spatzle cu carnaciori si sos de rosii

Postat de timea

Spatzle cu carnaciori si sos de rosii

Avem nevoie de doua tigai adanci sau orice alt vas doriti. Eu am folosit cele doua wok-uri pe care le am in dotare. In primul am topit untul si am adaugat pastele. Le-am lasat pe foc amestecand...

Citeste continuarea

Tocana de strozzapreti cu fasole pastai si pasta de tomate

Postat de gurita_ta2005

Tocana de strozzapreti cu fasole pastai si pasta de tomate

Ceapa se toaca marunt si se pune intr-o tigaie impreuna cu putin unt. Dupa cateva minute adaugam ulei de masline si fasolea pastai scursa de zeama. Punem pasta proaspata,acoperim cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.01.2012, 18:22
ce fain arata si sigur este si bun
la 12.01.2012, 19:08
in concluzie...e..mancare de resturi,nu?
la 12.01.2012, 19:15
Gaby )
la 12.01.2012, 19:27
mmm ce bun,mai ales ca e din resturi
la 12.01.2012, 19:27
Resturi,dar arata bine.

Vezi toate comentariile (60)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking