Budinca de paste cu ricotta si stafide

Postat de adasev12 in Dulciuri
15 Noi 2011 | 5530 vizualizari
Budinca de paste cu ricotta si stafide

acasa cand eramfaceamdes aceste paste, dar cu branzica proaspata de vaci...aicie atrebuit sainlocuiesc branzica, si cea mai apropiata de ca de acasa e ricotta...gustul e tot unul excelent...si plusul de ciocolata le-a facut si mai bune....

Ingrediente

  • 300 g paste maruntele
  • 250 g ricotta
  • 150 g stafide
  • 2 oua
  • 4-5 linguri de zahar 
  • dupa gust vanilie
  • 50 g ciocolata cu lapte razuita
  • Coaja de lamaie si portocala rasa
  • Esenta de rom  

Mod de preparare

Se pun la fiert pastele cu o lingura de zahar in loc de sare si putin ulei. Stafidele se pun la inmuiat in esenta de rom si putin apa, cat sa dea peste ele.

Intr-un bol se amesteca ricotta cu zaharul si vanilia, se adauga coaja de lamaie si portocala si ouale, se omogenizaza totul foarte bine. Se scurg pastele si se trec sub un jet rapid de apa rece sa nu fie fierbinti cand le puneti peste ricotta. Se scurg bine stafidele si se pun si ele. Se rade ciocolata peste compozitie si cu o spatula se amesteca bine totul. Se toarna compozitia intr-un bol sau tava si se da la cuptor  la 180 grade pana se leaga bine compozitia. Se poate coace si la microunde.  Eu am folosit un bol rotund, astfel a iesit ca o cupola, dupa ce am rasturnat-o pe platou.  Se lasa cateva minute sa se domoleasca si se pudreaza cu zahar, apoi se poate taia felii si servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu ricotta si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec cu mure

Postat de vio_dreams

Chec cu mure

Batem ouale cu zaharul pana compozitia devine cremoasa. Adaugam uleiul  si romul apoi incorporam faina si praful de copt. Adaugam murele curatate si spalate. Turnam compozitia in tava de...

Citeste continuarea

Desert cozonac cu gem, de post

Postat de Reli_B

Desert cozonac cu gem, de post

Preparam maiaua din 150 ml apa minerala calduta, 1 lgt zahar, 2-3 lg faina alba si drojdia proaspata. Amestecam toate bine apoi le lasam deoparte pana se activeaza drojdia.   Intr-un bol...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Comentarii

la 15.11.2011, 15:03
Ada de cand nu te-am vazut
la 15.11.2011, 15:33
imi place,. din cand in cand mai prepar si eu budinca de paste
la 15.11.2011, 15:36
Delicioasa Ada...sigur pe gustul copilasilor
la 15.11.2011, 15:42
ma invit singura la masa
la 15.11.2011, 15:47
bun bun

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking