Budinca de paste gratinata

Postat de RuxyRux in Spaghete
11 Iun 2013 | 32625 vizualizari
Budinca de paste gratinata

Va spun doar atat...e cu miros de copilarie...imi aduc aminte cand facea mama budinca de macaroane...era bucurie...se manca si ca aperitiv dar se transforma usor in desert cand puneam zahar deasupra :)... simplu si rapid de preparat ....e tare buna si gustoasa!

Ingrediente

  • 1 pachet de spaghete ( eu am pus subtiri Barilla nr.1) sau macaroane
  • 150 gr unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare dupa gust
  • 500 gr branza( mie imi place telemea de vaca Hochland pentru acest gen de preparate)
  • 3 oua
  • 300 gr smantana groasa
  • parmezan si cascaval razuit( fiecare pune cat doreste)

Mod de preparare

Se fierb spaghetele in apa sarata cu o lingura de ulei de masline. Cele Barilla nr.1 necesita un timp scurt de fierbere numai 3 minute si mi se par tare practice :).

Se scot si se scurg intr-o strecuratoare.

Se pun inapoi in vas, punem untul deasupra si la foc mic amestecam sa se topeasca. Adaugam si branza. Mai tinem in jur de 3 minute pe foc amestecand sa omogenizam branza si untul cu spaghetele.

Avem nevoie de o tava maricica ( eu am una speciala de lasagna)pe care o ungem cu unt si punem spaghetele.

Amestecam smantana cu ouale batute si cu putin parmezan.

Turnam totul deasupra spaghetelor si cu o furculita miscam usor sa intre bine compozitia pana jos.

Radem cascaval si dam la cuptor pentru 25 sau 30 de minute sa se rumeneasca. Eu am pus cuptorul la 200 de grade program scurt.

Serviti-le calde si daca doriti desert puneti zahar si vanilie peste ele...sunt o bunatate!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste gratinata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (68)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Spaghete cu sos de ton

Postat de rocsi_1612

Spaghete cu sos de ton

Curatam ceapa si o tocam marunt. Ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite. Usturoiul il curatam si il taiem feliute. Incingem uleiul intr-o tigaie, adaugam ceapa,...

Citeste continuarea

Spaghete cu sos de rosii si busuioc

Postat de Corina33

Spaghete cu sos de rosii si busuioc

Se pun la fiert spaghetele in 5 litri de apa cu sare. Intre timp curatam si tocam usturoiul si il calim putin in uleiul incins, nu-l lasati mult ca devine amar. Adaugam pasata de rosii sau rosiile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.06.2013, 18:13
TARE BİNE ARATA
la 11.06.2013, 18:14
imi plac
la 11.06.2013, 18:16
la 11.06.2013, 18:17
Kuki...esti o dulce ca intotdeauna
la 11.06.2013, 18:17
Multumesc Sasha

Vezi toate comentariile (68)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking