Ingrediente
- 400 g paste ( eu am folosit fusili de data asta...am paste pe categorii....cred ca pt un an....:D)
- 125 g pancetta afumata taiata cubulete
- 100 g carciofi ( anghinare)
- cam 100-150 g parmezan ras....de fapt eu am pus pecorino romano, un fel de branza de oaie asemanator parmezanului
- 2 oua
- 2 lg smantana+ pt servit, cine doreste
- sare, piper, oregano, ulei de masline
Mod de preparare
pastele se fierg in apa sarata cu o lg de ulei de masline. cam 10 min.
separat de pune intr-o cratita la calit in putin ulei de masline pancetta cu carciofii feliate, se pune piper ( sare eu nu am mai pus ca e deja sarata pancetta) si putin oregano si apoi se acopera cu o canita de apa si se lasa vreo 10 min sa fiarba sub capac.
cand sunt fierte pastele se strecoara dar nu se trec sub jet de apa race, se lasa asa, se pun intr-o cratita mai amre, se pune peste ele pancetta si s eamesteca bine, apoi se bat doua oua cu 2 lg de smantana si 2 lg de apa sau lapte , se rade parmezanul in ele apoi se amesteca f bine cu pastele. in fc de preferinte mai adaugati sare, piper....se toarna compozitia bine omogenizata intr-o forma uunsa si tapetata cu faina si s eda la cuptor pt o jum d eora, la 180 grade.
se paote servi cu smantana deasupra...dupa plac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste sarate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|