Ingrediente
- 500 gr spanac
- 1/2 cana lapte
- 2 catei de usturoi
- putina faina (ceva mai putin decat o lingura)
- 3 oua
- 150 gr cascaval ( eu am pus cam 80 de grame cascaval si restul branza de vaci pentru ca doar asa am avut)
- 1 lingura lapte
- 1 lingura gris
- 200 gr paste
- sare
- piper
Mod de preparare
1.Spanacul se spala bine si se pune la fiert. O data fiert, se scurge de apa si se piseaza cu blenderul. Intr-o cratita calim usturoiul zdrobit cu faina apoi adaugam spanacul tocat si 1/2 din cana cu lapte. Invartim bine pana se incorporeaza laptele. La final adaugam sare dupa gust.
2. Pastele se pun la fiert in apa cu sare.
3.Intre timp separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se bat cu o lingura de lapte dupa care se adauga cascavalul ras si se condimenteaza cu putin piper. Albusurile se bat spuma si se adauga o lingura de gris.
4. Dupa ce s-au fiert pastele, le strecuram si le amestecam cu mancarea de spanac. Adaugam si amestecul de galbenus cu cascaval si amestecam. La final adaugam si albusul amestecat cu gris si amestecam incet pana se incorporeaza totul foarte bine.
Gustam sa vedem daca mai e nevoie de sare dupa care turnam compozitia intr-o tava tepetata cu foaie de copt si dam la cuptor la foc mic cam 50 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de spanac cu paste la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|