Budinca de prajitura cu visine

Postat de ReteteDePoveste in Prajituri
3 Sep 2013 | 2705 vizualizari
Budinca de prajitura cu visine

Ingrediente

  • Prajitura cu visine (merge cu orice alta prajitura uitata prin frigider)
  • 500 ml Lapte (sau cat sa acopere prajitura in tava)
  • 200 gr unt
  • 3-4 oua (daca sunt mici, puneti 4)
  • zahar (eu nu am mai pus, pentru ca prajitura deja avea suficient zahar)
  • cateva stafide
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Taiati Prajitura cubulete mai micute (2-3 cm), si le puneti intr-o tigaie incapatoare impreuna cu untul (in prealabil topit). Le "prajiti"cateva minute, avand grija sa le intoarceti de pe-o parte pe alta (dar fara sa le sfaramati).

Dupa ce au prins o crusta usor maronie, se opreste focul si se pun cubuletele de prajitura in tava.

Se bat ouale spuma, apoi se toarna laptele, dupa care compozitia se pune in tava peste prajitura (trebuie sa fie cam la acelasi nivel cu prajitura). Se lasa 2-3 minute sa se odihneasca, iar apoi daca vi se pare ca mai trebuie lapte, mai puteti completa, avand grija sa turnati uniform.

Se da la cuptor aprox 30-45 de min. Cuptorul trebuie sa fie incins la aprox 180 de grade.

Dupa ce se scoate la cuptor se pudreaza cu zahar si se poate servi atat calda cat si rece alaturi de un pahar cu lapte cald.

A iesit o minunatie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu blat de cacao, visine si branza

Postat de oanapl

Desert prajitura cu blat de cacao, visine si branza

Pentru blat, se bat albușurile cu un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă zahărul în 2-3 reprize și se mixează până când se obține o bezea tare. Se...

Citeste continuarea

Desert prajitura Pani Walewska

Postat de katty

Desert prajitura Pani Walewska

Pregatim blatul  framantand un aluat nelipicios din ingredientele pentru aluat(in afara de visine). Strangem aluatul intr-o bila, il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.09.2013, 11:42
la 03.09.2013, 11:44
grozava idee! Daca mi-ar si ramane din prajituri!
la 03.09.2013, 11:57
la 03.09.2013, 11:58
Vezi la titlu i cu j.
la 03.09.2013, 12:53
Multumesc motanel

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking