Prajitura cu jeleu de visine si capsuni

Postat de Valclaudia in Prajituri
8 Feb 2014 | 6827 vizualizari
Prajitura cu jeleu de visine si capsuni

Ingrediente

Blat:

  • 7 oua
  • un praf de sare
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 7 linguri nuca de cocos
  • 7 linguri zahar tos
  • 7 linguri apa minerala
  • 7 linguri faina proaspat cernuta
  • 1/2 plic praf de copt

Jeleu:

  • 1l suc de visine
  • 1 borcan dulceata de capsuni
  • 2 plicuri praf pentru budinca (de vanilie)

Decor:

  • 500 ml frisca lichida
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • cateva visine din visinata

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul.

Adaugam rand pe rand, mixand in continuare la treapta redusa a mixerului, cate o lingura de apa minerala pana incorporam intreaga cantitate.

Adaugam esenta de vanilie si nuca de cocos,apoi renuntam la mixer.

In amestecul obtinut adaugam cate putin din albusurile batute spuma, amestecam usor cu o lingura de lemn si incorporam pe rand toata faina si tot albusul batut.

Turnam acest amestec in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Dam tava la copt in cuptorul preincalzit pentru 40min (170 grade).

Facem testul cu scobitoarea si scoatem blatul din cuptor.

Punem 900 ml suc de visine la foc mic.

Dizolvam praful de budinca de vanilie in 100 ml suc rece.

Cand sucul de pe foc atinge punctul de fierbere adaugam praful de budinca dizolvat. Obtinem un amestec de consistenta unei budinci.

Adaugam un borcan dulceata de capsuni,lasam sa dea cateva clocote si asa fierbinte turnam amestecul obtinut peste blatul din tava.

Lasam la racorit,apoi tinem tava pentru cca 1 ora la rece pentru a se inchega jeleul pentru a fi usor de portionat.

Topim ciocolata in 6-7 linguri frisca lichida la foc mic.

Decoram portiile de prajitura cu ciocolata, frisca si cate o visina din visinata.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu de visine si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu jeleu de fructe si crema de vanilie

Postat de CameliaComan

Prajitura cu jeleu de fructe si crema de vanilie

JELEU DE FRUCTE:   Prima data trebuie sa facem jeleul de fructe. Intr-o craticioara punem zaharul, fructele congelate, si 70 ml apa. Fierbem la foc mic si spumam cand este nevoie. Cand...

Citeste continuarea

Desert prajitura de primavara

Postat de aliliana

Desert prajitura de primavara

Blatul: Ouale intregi se mixeaza pentru inceput, cu un praf de sare, pana capata volum. Apoi se adauga zaharul, lingura cu lingura, pana la 15 linguri. Dupa fiecare lingura, se mixeaza foarte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2014, 21:10
Vai, dar ce frumos arată, parcă mă chheamă spre ea. Super!
la 08.02.2014, 21:12
Arata
la 08.02.2014, 21:15
frumoasa
la 08.02.2014, 21:21
la 08.02.2014, 21:24
Frumoasa si gustoasa!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking