Galuste pe pat de capsuni

Postat de diana_k in Prajituri
21 Ian 2013 | 5423 vizualizari
Galuste pe pat de capsuni

Un desert foarte delicios, galuste din aluat dospit pe jeleu de capsuni merg foarte bine si cu fructe de padure sau zmeura.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500g faina
  • 80g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 200 ml. lapte cald
  • 50g drojdie proaspătă
  • 2 galbenusuri de ou
  • 50g untmoale
  • Pentru jeleu:
  • 500g capsuni
  • 150g zahar
  • 2 lingurite amidon

Mod de preparare

Se pregateste jeleul: capsunile se amesteca cu zaharul si se pun pe foc. Cand incepe sa fiarba se da deoparte, se paseaza putin capsunile, se adauga amidonul dizolvat in putina apa. Se amesteca bine si se toarna jeleul obtinut in vasul pregatit pentru cuptor.

Pentru galuste se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Se lasa la dospit aproximativ 10 minute, pana isi mareste volumul.
Intr-un lighenus se cerne faina, se pune drojdia dospita, zaharul, praful de zare, galbenusurile de ou si untul moale. Se framanta un aluat si se lasa la crescut o ora.

Se imparte aluatul in 16 bile ( putin mai mari decat un ou) si se aseaza peste capsuni lasand distanta intre ele.

Se acopera cu folie de naylon si se lasa la crescut 30 de minute, se ung cu ou si se coc timp de 35-40 de minute la 180grade C. Se servesc galustele presarate cu zahar pudra alaturi de sosul de capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste pe pat de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu nuca si crema caramel

Postat de eumimi

Desert prajitura cu nuca si crema caramel

Mixam ouale (fara a le separa) impreuna cu zaharul pana cand devin o crema.Adaugam uleiul si mai mixam 1 minut. Adaugam faina ( daca vi se pare multa, puteti pune doar 4 linguri),...

Citeste continuarea

Prajitura cu foi si dovleac

Postat de merisor67

Prajitura cu foi si dovleac

  Incepem cu umplutura care trebuie preparata pe foc, apoi lasata la racit. Curatam dovleacul de coaja si de seminte si il trecem prin robot sau il dam pe razatoarea mare(cine are...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2013, 10:45
ce idee grozava,tare tare mult imi place
la 21.01.2013, 10:55
ce bunatate!!
la 21.01.2013, 10:59
Ce minunatie
la 21.01.2013, 11:00
la 21.01.2013, 11:03
Cât de bine ar "dormi" ele şi la mine pe farfurie

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking