Ingrediente
- 1 lingura unt pentru uns tava
- 150 gr biscuiti digestivi
- 500 gr capsuni
- 2 plicuri zahar vanilat
- Blat:
- 125 gr unt sau margarina Rama
- 110 gr zahar
- 2 oua
- 1/2 lingurita praf de copt
- 3 linguri gris (aprox 45 gr)
- 250 gr faina
- 6 linguri lapte
- Pentru pudrat:
- o lingura zahar pudra
Mod de preparare
Spalam fructele si indepartam coditele si lasam sa se scurga de apa.
Ungem bine tava (eu am folosit una patrata de aprox 23-24 cm) cu unt sau margarina si tapetam fundul tavii cu biscuitii zdrobiti. Eu i-am zdrobit foarte usor cu mana, nu necesita un robot de bucatarie.
Peste biscuiti asezam fructele, taiate felii daca sunt mai mari sau intregi daca sunt mai mici. Peste fructe presaram zaharul vanilat. Si daca va place mai dulce puteti sa adaugati si o lingura de zahar.
Intr-un bol mixam untul cu zaharul. Adaugam pe rand cate un ou si mixam in continuare. Adaugam apoi grisul, laptele si treptat faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia obtinuta o punem cu o lingura peste fructe si nivelam.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 30 de minute sau pana prajitura trece testul cu scobitoarea.
Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racorit putin , rasturnam prajitura pe un platou/tocator si pudram cu zahar pudra. Feliem apoi si servim.
Sa aveti pofta si voi cei care incercati prajiturica mea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu capsuni si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (45)
|