Budinca de tapioca cu lapte de cocos si fructe tropicale

Postat de panacris in Dulciuri
30 Mar 2016 | 4410 vizualizari
Budinca de tapioca cu lapte de cocos si fructe tropicale

O nouă lună, o nouă provocare, de data asta gazda este Lubita Iancu, mai bine zis Lulu, http://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.ro/2016/02/martie-weekend-cu-spor.html, care are o grămadă de rețete minunate și tare rapide. Rețeta nr. 3, e ceva indeit pentru mine. De mult timp, am tot salvat rețete cu tapioca, am cumpărat perle de tapioca de ceva vreme, dar n-am avut imboldul de al folosi în preparate. Lulu mi-a deschis, apetitul și am ”purces la treabă ;) Sincerrr, vor fi mereu prezente, aceste mici perluțe îm bucătăria mea ;)  Mai multe despre tapioca găsiți aici: http://www.descopera.ro/mari-intrebari/14242543-ce-este-tapioca

Ingrediente

  • Perle de tapioca ½ cană,
  • Apă plată 1 cană,
  • Lapte de soia 2 căni,
  • Lapte de cocos 1 cană,
  • Zahăr tos 3 linguri
  • Zahăr vanilinat cu scorțișoară 1 plic,
  • Fructe tropicale 1 conservă de la SunFood,
  • Pudră de scorțișoară pentru ornate,
  • Merișoare pentru ornat.

Mod de preparare

Perlele de tapioca se pun într-un vas încăpător cu apa plată, ca să se hidrateze, cca. 15 minute. Într-un vas cu fundul dublu, sau în vasul special pentru fiert lapte, se pun perlele hidratate, se completează cu laptele de soia și cel de cocos, se asezonează de zahăr, un praf de sare, zahăr vanilinat cu scorțișoară și se lasă la fiert la foc mic cca. 25 de minute, amestecându-se continuu. La final se adaugă fructele din compot, păstrându-se câteva fructe pentru ornate. Budinca se porționează în boluri, apoi se ornează după gustul fiecăruia. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de tapioca cu lapte de cocos si fructe tropicale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Nuci cu cacao si crema de vanilie

Postat de Pungasa_Rogue

Nuci cu cacao si crema de vanilie

Pregatirea cojilor de nuca: Intr-un castron, se pun toate ingredientele in ordinea prezentata, cu exceptia fainii - care se incorporeaza treptat, si se framanta pana cand se obtine un aluat...

Citeste continuarea

Desert pariziene cu branza dulce

Postat de Constelatialeu

Desert pariziene cu branza dulce

 Aluat : Intr-un castron am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc si am pus drojdia uscata, am presarat sare pe margine si am pus si lamaia cu zahar. Laptele l-am pus la incalzit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2016, 21:03
Cred ca a fost foarte buna!
la 30.03.2016, 21:06
la 30.03.2016, 21:08
Foarte buna!
la 30.03.2016, 21:09
Buna buna!!
la 30.03.2016, 21:36

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking