Budinca de tapioca cu matcha

Postat de mitinita in Dulciuri
3 Dec 2011 | 4292 vizualizari
Budinca de tapioca cu matcha

Tapioca este un amidon extras din radacina de casava sau manioc,cum mai este cunoscut. In comert,se gaseste sub forma unor mici perle si se foloseste mai ales la deserturi. Matcha este pudra care se obtine din ceaiul verde,eu fac parte din categoria celor dependenti de aceasta aroma si e adevarat ca se pot incerca multe combinatii inedite.

Ingrediente

  • 3 cup lapte 
  • 1/2 cup tapioca
  • 1/2 cup de zahar
  • 1-2  lingurita de matcha

Mod de preparare

 

Se pune laptele la fiert cu tapioca si zaharul.

Se fierbe la foc mic,amestecand des. Se lipeste foarte repede daca uitati sa amestecati,asa ca mai bine stati pe aproape.

Se tine pe foc cam 15 minute sau pana cand perlele de tapioca s-au inmuiat si sunt translucide.

Se ia de pe foc si se adauga matcha.

Se pune in boluri si se lasa sa se raceasca inainte de a servi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de tapioca cu matcha" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

"Poale-n brau"

Postat de Geanina87

"Poale-n brau"

Aluat : Intr-un bol micut punem drojdia,pe care o dizolvam in 2 linguri de lapte caldut,adaugam apoi 1 lingura de zahar si 2 linguri de faina. Amestecam bine( trebuie sa iasa ca o smantana...

Citeste continuarea

Prajitura cu foi si gem de prune

Postat de sufletista

Prajitura cu foi si gem de prune

Prunele le scoatem samburi,adaugam zaharul si batonul de scortisoara,punem la fiert pana ce se ingroasa(cca 1 ora la foc mic spre mediu)lasam sa se raceasca foarte bine,scoatem batonul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2011, 19:48
Nu stiu cat de buna este, dar imi place cum arata!
la 03.12.2011, 19:54
e buna,am si varianta cu nuca de cocos,poate reusesc sa o pun intr-o zi. Unora nu le place,li se pare ca sunt ochi perlele de tapioca.
la 03.12.2011, 19:55
chiar ma intrebam la ce se foloseste tapioca. Mersic, Adina.
la 03.12.2011, 20:01
brandusa,eu chiar numai la budinca asta o folosesc.
la 03.12.2011, 21:08
sincer nu stiu ce e tapioca dar preparatul imi place cum arata!!!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking