Budinca de tapioca si legume la steamer

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
5 Iul 2015 | 6400 vizualizari
Budinca de tapioca si legume la steamer

Putine calorii , o mancare de post foarte gustoasa.....

Ingrediente

  • 6 morcovi potriviti
  • 3 ardei grasi rosii
  • 3 ardei grasi galbeni
  • cca 500 gr. fasole verde proaspat culeasa
  • 1 dovlecel
  • 2 lingurite busuioc uscat
  • cca 200 gr. perle de tapioca
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 1 cub knorr de legume pentru gust
  • ierburi de Provence
  • patrunjel verde proaspat tocat
  • usturoi verde tocat, optional

Mod de preparare

Curatam toate legumele si le spalam sub jet de apa rece.

Pentru ca vom gati mancarea la aburi, in locul destinat aromelor punem busuiocul uscat. Apoi pe rand, in cele trei vase ale seamerului am pus legumele taiate bucati, respectiv rondele, dupa cum urmeaza: la primul nivel morcovii si ardeiul galben, apoi dovlecelul si ardeii rosii, in cel de-al treilea vas am pus fasolea verde.

In ultimul vas am pus ardei rosu si galben tocat marunt, apoi 200 gr. perle de tapioca, ulei de masline, am zdrobit intre degete cubul knorr, chiar daca in general nu folosesc decat sare si piper, nestiind cum se va comporta tapioca doar in prezenta acestora, am recurs la compromisul de a folosi si ceva e-uri... Am mai presarat putin ardei tocat peste perlute, apoi ierburi de Provence, am adaugam cca 250 ml apa peste perle.

In locul destinat apei al steamerului am pus apa pana la semnul de maxim, am pornit aparatul si am lasat sa se gateasca legumele si budinca 40 minute.

La servire am presarat putin usturoi si patrunjel verde proaspat tocate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de tapioca si legume la steamer" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Legume la cuptor

Postat de timea

Legume la cuptor

Curatam si spalam pe rand toate legumele. Taiem gulia si zucchini felii si le punem pe fundul unei tavi taflonate. Morcovul si patrunjelul le taiem in 3-4 bucati.  Ceapa o taiem in...

Citeste continuarea

Tocanita de Ciuperci (Reteta Video)

Postat de Ina75

Tocanita de Ciuperci (Reteta Video)

Tocam marunt ceapa. Taiem fin usturoiul. Tocam ardeiul in cubulete mici. Pregatim aragazul si o cratita. Punem uleiul in cratita.Adaugam ceapa si calim timp de 1-2 minute. Punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.07.2015, 19:34
la 05.07.2015, 19:39
Mâncare sănătoasă!
la 05.07.2015, 19:39
la 05.07.2015, 20:03
la 06.07.2015, 07:49

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking