BUDINCĂ DIN COZONAC

Postat de panacris in Dulciuri
16 Apr 2015 | 6126 vizualizari
BUDINCĂ DIN COZONAC

E perioada când reciclăm preparatele numeroase pregătite de sărbători. Am vazut la HapleaBucătarul, http://retete-haplea.ro/budinca-din-cozonac-cu-sos-de-ciocolata, rețeta asta rapidă și n-am rezistat. Zis și făcut, cu mici modificări ;) Delicioasă, mulțumesc pentru idee HapleaBucătar.

Ingrediente

  • Cozonac 4 felii mai groase,
  • Ouă 3 bucăți,
  • Frișcă lichidă 250 ml,
  • Lapte gras 100 ml,
  • Ciocolată cu stafide și alune 1 tabletă,
  • Pentru toping:
  • Globulețe,
  • mielușei și iepurași de ciocolată cca. 200 g,
  • Frișcă lichidă cca. 100 ml

Mod de preparare

Feliile de cozonac se taie bucățele, după ce am terminat, mi-am adus aminte că puteam folosi mai rapid SaladChef-ul :d, data viitoare;)

Se pregătește o tavă de cca. 30/20, eu am pus la treabă noua achiziție, tava porționată;), se tapetează cu foaie de pergament sau se unge cu unt și făină. În fiecare locaș se pun cubulețe de cozonac, strecurând printre ele bucățele de ciocolată.

Ouăle se bat energic cu frișca lichidă și laptele, apoi se toarnă peste prăjitura. Se dă la copt, în cuptorul preîncins cca. 25 de minute la 180 grade.

Între timp se topește în vasul special pentru glazură ciocolățelele care n-au trecere la Zmei, se adaugă frișca lichidă și se amestecă energic până ce se omgenizează compoziția și se obține o glazură lichidă.

După ce a expirat timpul de coacere, de data asta nu e necesar să faceți testul scobitorii :D, cozonacul e copt de câteva zile :D, iar amestecul de ouă, lapte și frișcă lichidă se încheagă imediat.

Se toarnă glazura de ciocolată peste budincă și se la la răcit cca. 20 de minute. Apoi se scot bucățile deja porționate, asta mi-a plăcut cel mai mult, la această tavă;) se așează pe un platou și se servesc alături de ceai, lapte sau cafeluță.

Rapidă, ieftină, reciclată și delicioasă.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "BUDINCĂ DIN COZONAC" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Budinca pufoasa din cozonac,crema de whiskey si goji

Postat de Toamna07

Budinca pufoasa din cozonac,crema de whiskey si goji

Mod de preparare: Am folosit untul pentru a unge peretii unei forme de tort de 28 cm(puteti folosi orice tava doriti)si am intins doua linguri de gem peste stratul de unt de pe fundul formei....

Citeste continuarea

Desert budinca din cozonac cu portocala

Postat de eumimi

Desert budinca din cozonac cu portocala

Mai intai taiem cozonacul in cubulete. Apoi ungem un vas de yenna cu ulei si punem cuburile de cozonac cat mai uniform si cat mai ingramadite. Batem ouale cu zaharul si cu laptele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2015, 15:40
buna buna
la 16.04.2015, 15:42
Ce faina a iesit!
la 16.04.2015, 15:43
Cred ca a iesit ceva bun!
la 16.04.2015, 15:43
place
la 16.04.2015, 15:43
suuuuper idee

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking