Budinca din creier

Postat de adnas54 in Aperitive / Garnituri
30 Mar 2010 | 12560 vizualizari
Budinca din creier

Ingrediente

  • 400 gr creier de porc sau vitel,
  • 3 oua mari,
  • 1 ceapa, 80 g unt,
  • 150 g franzela fara coaja,
  • 300 ml lapte,
  • 100 g branza telemea
  • 200 ml smantana,
  • 150 gr. cascaval (parmazan)
  • 50 g faina,
  • un varf de lingurita piper,
  • 1 ligura marar taiat marunt,
  • sare

Mod de preparare

De obicei fac acest fel, cand pregatesc creier pane, si atunci imi raman o gramada de bucatele mici de creier. Acesta se fierbe in apa cu sare, se spumeaza, apoi se stecoara si se da la rece.
Ceapa taiata marunt se caleste in unt si putina apa pana se aureste. Franzela taiata in felii se inmoaie in laptele rece, pana cand il absoarbe in intregime.
Cu o furculita se zdrobeste creierul impreuna cu franzela nestoarsa, se adauga ceapa, branza telemea rasa fin, nedesarata, smantana, galbenusurile, mararul, faina, piperul, sarea si se amesteca bine. Albusurile se bat spuma, se adauga amestecand usor cu telul, prin rasturnare.
Apoi se rastoarna intr-o tava.bine unsa cu margarina solida si tapetata cu pesmet. Se poate pune si intr-o forma de chec. Se rade cascavalul deasupra, dupa care se da la cuptor.
Budinca se coace intr-o tava cu apa fierbinte circa o ora, in cuptorul bine incins. Dupa 30 minute, daca budinca se rumeneste prea tare, se reduce focul sau se acopera tava. Budinca se poate servi fierbinte sau rece.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din creier" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Retete similare

Budinca din creier

Postat de pusikmea

Budinca din creier

Amestecam ouale cu faina, sarea, piperul si boiaua pana se omogenizeaza compozitia, dupa care punem bucatelele mici de creier care au ramas, compozitia trebuie sa fie ca la padispan. Ungem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2010, 22:56
un aperitiv interesant!
la 30.03.2010, 23:01
Teo, multumesc...
la 30.03.2010, 23:16
foarte bun Felicitari [bs: 20]
la 31.03.2010, 09:24
hi, hi, si eu fac pt.pici budincute de creier dar eu le fac cu cascaval in tava de briose si iasa tare frumusele si rumene.Pt.noi cei mari o sa incerc si varianta ta in patratele! arata tare bun!
la 31.03.2010, 10:36
Excelent arata

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking