Ingrediente
- 100 gr. perle de tapioca
- 3 cani pline de apa plata de izvor
- vanilie
- 3 cani pline de lapte
- zahar dupa gust
- coaja rasa de lamaie
Sos de ciocolata:
- 80 gr. ciocolata neagra
- vanilie
- sirop de cocos pentru indulcit ( sau de artar sau zahar brun)
Mod de preparare
Tapioca se pune intr-un vas in 3 cani de apa de izvor si se lasa 25 de minute, apoi se scurge apa si se clateste.
Tapioca se pune inapoi in vas, se adauga cele 3 cani de lapte, se lasa vasul la foc mic sa fiarba, se pune coaja razuita de lamaie, zaharul si vanilia si se amesteca din cand in cand, sa nu se prinda de vas.
Cand s-a transformat in budinca si a absorbit laptele, se toarna in boluri.
Se prepara sosul de ciocolata la baie de aburi, se topeste ciocolata, se indulceste cu sirop sau cu ce doriti si se toarna deasupra budincii, apoi se raceste la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din perle de tapioca cu sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|