Ingrediente
- perle de tapioca mici ½ cană,
- apă rece 1 cană,
- lapte de cocos 400 ml,
- zahăr brun ½ cană,
- esență de migdale marocană de la Dr. Oetker ½ linguriță,
- PENTRU SOS:
- mango ½ bucată,
- nectarine plate 2 bucați,
- zahăr tos cca. 4 linguri,
- esență de vanilie de Madagascar de la Dr. Oetker ½ linguriță,
- PENTRU DECOR:
- zmeură 3-4 bucăți,
- kiwi 1 bucată,
- frunze de lămâiță
Mod de preparare
Perlele de tapioca se lasă la înmuiat în apă rece cca. 60 de minute.
Perlele înmuiate, laptele de cocos, zahărul, esența de migdale se adaugă, într-un vas cu fundul gros, am folosit oala pentru fiert lapte cu pereți dubli și se fierb, cca. 20 min. până ce se obține o cremă cu perle translucide. Budinca se pune într-o formă și se lasă la rece.
Pentru sos, se curăță fructul de mango, nectarinele și se pun la fiert cu zahărul într-un vas cu fundul gros, amestecându-se continuu, ca să nu se prindă, apoi se mixează se aromatizează cu esența de vanilie și se toarnă peste budinca rece.
Budinca se garnisește cu fructe de zmeură, kiwi și frunze de lămâiță.
Simplu, savuros, cu gust exotic. Spor și poftă bună.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din perle tapioca cu sos de mango si nectarine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|