Budinca din perle tapioca cu sos de mango si nectarine

Postat de panacris in Dulciuri
10 Aug 2016 | 2981 vizualizari
Budinca din perle tapioca cu sos de mango si nectarine

O noua provocare, ce a avut un rezultat tare fain ;) Un desert nu prea dulce, exact pe gustul meu ;) Spor și poftă bună!  P.S. TataZmeu, am mai adus un adaos de dulceață :D la topping ;)

Ingrediente

  • perle de tapioca mici ½ cană,
  • apă rece 1 cană,
  • lapte de cocos 400 ml,
  • zahăr brun ½ cană,
  • esență de migdale marocană de la Dr. Oetker ½ linguriță,
  • PENTRU SOS:
  • mango ½ bucată,
  • nectarine plate 2 bucați,
  • zahăr tos cca. 4 linguri,
  • esență de vanilie de Madagascar de la Dr. Oetker ½ linguriță,
  • PENTRU DECOR:
  • zmeură 3-4 bucăți,
  • kiwi 1 bucată,
  • frunze de lămâiță

Mod de preparare

Perlele de tapioca se lasă la înmuiat în apă rece cca. 60 de minute.

Perlele înmuiate, laptele de cocos, zahărul, esența de migdale se adaugă, într-un vas cu fundul gros, am folosit oala pentru fiert lapte cu pereți dubli și se fierb, cca. 20 min. până ce se obține o cremă cu perle translucide. Budinca se pune într-o formă și se lasă la rece.

Pentru sos, se curăță fructul de mango, nectarinele și se pun la fiert cu zahărul într-un vas cu fundul gros, amestecându-se continuu, ca să nu se prindă, apoi se mixează se aromatizează cu esența de vanilie și se toarnă peste budinca rece.

Budinca se garnisește cu fructe de zmeură, kiwi și frunze de lămâiță.

 

Simplu, savuros, cu gust exotic. Spor și poftă  bună.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din perle tapioca cu sos de mango si nectarine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert placinta cu mere

Postat de autodiag

Desert placinta cu mere

Umplutura de mere: Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se pun la calit impreuna cu zaharul (dupa gust), iar dupa ce scade zeama lasata de...

Citeste continuarea

Coronite cu gem si nuca

Postat de rocsi_1612

Coronite cu gem si nuca

Aluatul: Amestecam apa minerala cu uleiul si zaharul vanilat. Dizolvam drojdia cu zaharul si o adaugam peste lichid. Intr-un vas cernem faina, o amestecam cu sarea. Incorporam treptat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.08.2016, 17:10
Simpla si delicioasa!
la 10.08.2016, 17:34
Combinatie foarte buna!
la 10.08.2016, 19:15
ce buna o fi...as face si eu
la 10.08.2016, 19:28
Zmeițorii, cică un fel de orez cu lapte, mai fin Daaa, chiar așa este
la 10.08.2016, 19:54

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking