Budinca englezeasca

Postat de mimmi in Dulciuri
3 Mar 2012 | 7832 vizualizari
Budinca englezeasca

Ingrediente

  • 100 g smochine deshidratate,
  • 100 stafide,
  • 50 g fructe goji,
  • 100 g faina,
  • 100 g unt,
  • 50 g zahar pudra,
  • 3 oua,
  • 4 linguri iaurt nutriday de baut,
  • 1 lingura coaja rasa de portocala,
  • esenta de lamaie,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 plic praf de copt,

Pentru sirop:

  • 4 linguri zahar,
  • 150 ml lapte

Mod de preparare

Smochinele,stafidele si fructele goji le macinam in robotul de bucatarie.

Adaugam untul la temperatura camerei si zaharul pudra si le amestecam foarte bine pana obtinem o pasta.

Adaugam ouale unul cate unu,cacao,esenta de lamaie dupa gust,amestecam pana se incorporeaza toate.

Acum adaugam iaurtul Nutriday si coaja de portocala,amestecand din nou.

Ultima data adaugam faina cernuta cu praful de copt.

Ungem o forma de yena cu unt,turnam compozitia si o dam la cuptor pentru cca 40 de minute.

Intre timp pregatim siropul :

Caramelizam 4 linguri de zahar si stingem cu laptele obtinand un sirop caramel.

Lasam budinca la racit dupa care servim cu sirop din belsug

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca englezeasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert gogosi cu aluat de cartofi

Postat de oanapl

Desert gogosi cu aluat de cartofi

Pui cartofii la fiert cu tot cu coajă până intră furculiţa în ei. Când sunt fierţi, îi cureţi de coajă şi îi zdrobești. Dacă folosiţi robotul de...

Citeste continuarea

Desert pariziene cu branza dulce

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert pariziene cu branza dulce

Am incalzit laptele putin, am topit zaharul si drojdia in lapte. Intr-un vas mai incapator am cernut faina, am adaugat treptat laptele, ouale batute putin, sarea, lamaia si am omogenizat bine. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.03.2012, 19:39
cred ca este tare buna
la 03.03.2012, 19:50
buuuuuuuuunaaaaaaaaa
la 03.03.2012, 19:51
o portie, se poate?
la 03.03.2012, 20:23
Pot si eu sa sper macar o portie mai mica?
la 03.03.2012, 21:13

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking