Ingrediente
- 8 carnati din carne porrc
- 1 lingura cu unt
- 3 oua
- 1 si 1\4 cana lapte
- 1 cana faina
- sare
- ulei ( pentru prajit)
Mod de preparare
Carnatii ii taiem rondele cu ajutorul unui cutit bine ascutit .
Punem ulei intr-o tigaie si cand acesta s-a incins punem carnatii si ii prajim la foc potrivit pe toate partile . Cand carnatii s-au rumenit frumos, ii scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces .
Intr-un bol punem ouale intregi si cu ajutorul unui mixer, le mixam la viteza maxima pana devin spuma .
Adaugam apoi sarea, laptele si faina. Mixam in continuare pana ce ingredientele s-au amestecat bine intre ele.
Lasam bolul cu aluat sa se odihneasca pentru 15 -20 minute .
Incalzim cuptorul la 200 grade . Luam un vas pentru cuptor ( puteti folosi o tava oarecare) si il introducem in cuptorul incins pentru 4-5 minute pentru a se incinge bine .
Scoatem vasul din cuptor ( cu grija ! ) si punem untul . Rotim vasul pentru a acoperi intreaga suprafata cu unt .
Punem repede carnatii si turnam apoi cu grija aluatul de budinca .
Punem din nou vasul la cuptor si lasam circa 25-30 minute .
Se serveste calda .
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca Yorkshire cu carnati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (40)
|