Ingrediente
- 7 cartofi medii
- 1 ou
- 100 g unt
- 350 g cascaval
- 250 g branza telemea cremoasa
- 2 linguri smantana
- sare dupa gust
- foaie de copt
Mod de preparare
Fierbem cartofii taiati in bucati ca pentru piure.
Cand sunt gata ii scurgem de apa intr-o sita mare si-i punem inapoi in vasul in care au fiert.
Zdrobim cartofii, punem untul bucatele si amestecam, punem smantana, adaugam telemeaua cremoasa si gustam de sare, daca simtim nevoia adaugam un praf bun.
Adaugam si oul si omogenizam compozitia.
Taiem bucati din foaia de copt, cat sa cuprinda un pumn. Razuim cascavalul.
Punem la baza cascaval razuit, adaugam cam 3 linguri pline din crema de cartofi, iar deasupra imbracam cu cascaval razuit din nou.
Strangem fiecare hartie de copt ca pe un saculet avand grija sa nu imprastiem compozitia si pentru asta invartim mai mult din partea de sus.
Asezam saculetii in tava de copt si coacem pentru 30 de minute la 200 de grade.
Vom desface cu grija saculetii cand sunt gata si cu o paleta vom muta pe un platou budincutele.
Eu i-am servit la masa alaturi de usturoi verde.....o nebunie!
Daca ti-a placut reteta noastra "Budincute de cartofi si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|