Budincute de cartofi si cascaval

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
16 Apr 2015 | 4155 vizualizari
Budincute de cartofi si cascaval

Cartofi, cartofi, cartofi! Cautam sa ii preparam in fel si chip, fierti, la cuptor sau prajiti, sunt de cele mai multe ori cea mai la indemana garnitura sa zic asa. Astazi va ofer reteta unui preparat rapid si extraordinar de gustos! Va sugerez sa nu-l ratati.....altfel nu veti stii niciodata cum se topeste cascavalul delicios si invaluie cartofii intr-o aroma...wow!

Ingrediente

  • 7 cartofi medii
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 350 g cascaval
  • 250 g branza telemea cremoasa
  • 2 linguri smantana
  • sare dupa gust
  • foaie de copt

Mod de preparare

Fierbem cartofii taiati in bucati ca pentru piure.

Cand sunt gata ii scurgem de apa intr-o sita mare si-i punem inapoi in vasul in care au fiert.

Zdrobim cartofii, punem untul bucatele si amestecam, punem smantana,  adaugam telemeaua cremoasa si gustam de sare, daca simtim nevoia adaugam un praf bun.

Adaugam si oul si omogenizam compozitia.

Taiem bucati din foaia de copt, cat sa cuprinda un pumn. Razuim cascavalul.

Punem la baza cascaval razuit, adaugam cam 3 linguri pline din crema de cartofi, iar deasupra imbracam cu cascaval razuit din nou.

Strangem fiecare hartie de copt ca pe un saculet avand grija sa nu imprastiem compozitia si pentru asta invartim mai mult din partea de sus.

Asezam saculetii in tava de copt si coacem pentru 30 de minute la 200 de grade.

Vom desface cu grija saculetii cand sunt gata si cu o paleta vom muta pe un platou budincutele.

Eu i-am servit la masa alaturi de usturoi verde.....o nebunie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincute de cartofi si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Fasole verde cu sos de usturoi si iaurt

Postat de AdrianUdrea

Fasole verde cu sos de usturoi si iaurt

Se curata fasolea verde de capete, se spala bine, se rupe in doua si se pune la fiert in apa clocotita, cu o lingurita de sare. Intre timp se prepara sosul de usturoi. Se curata usturoiul,...

Citeste continuarea

Covridog

Postat de lucy2002

Covridog

Din ingredientele de mai sus se face un aluat. Se cerne faina intr-un bol, drojdia se amesteca cu zaharul. Dupa ce a devenit lichida drojdia, o amestecam cu laptele caldut si incepem sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2015, 22:54
bun rau
la 16.04.2015, 22:55
Aiaiai Motanele...nici n-ai idee )))) Multu...muuult!
la 16.04.2015, 23:10
cat de apetisanteeeee yummmm!
la 16.04.2015, 23:18
Aiaiaiiiiiiiiiiiiiii ,ce bunătate ai făcuuuuuut!
la 16.04.2015, 23:22
ce bunatate ne-ai adus!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking